... on lusittu kuin poijaat! Nyt sitte eletään viimestä päevää - nimittäen normiajan. Siirrytään kesäaikaan. Jonku neronvälläöksen vuoksi kellosulukeinen pittää nykyvään suorittaa talossa  ja torpassa.  Huommenna sitton karvapää kiskastava tyynystä tuntija aekasemin jos meinaa pysyä ajantasalla. Jos ei muista kelloa siirtää, niin 7.tä nousee niin virallinen aeka onki jo 8. Yksistään kellon siirtelyhän ei tuota tulosta, pittää rapeloja kellon sisuksija että viisarit - tae tarkemmin tuntiviisari hyppää pykälän etteenpäen. Digitaalihan on hiukan haasteellisempi. Hyvällä tuurilla seki onnistuu.

Näen eläkelläesenähän sei aeka oo niin tunnin päälle - ei kahenkaa, mutta tartteehan sitä tietää kellonaeka, että töllöohjelmat tietää kattuva ajallaan. Tae liekkö sekkää niin tärkijää. Tuu vahinkuva vaekka jää joku kattomatta ja jonku kattoo kahesti, Se tuo eläkelläesen elämä ei joo sijottu etikettiin jos e taho. Tosin moni on niin tärkijä olento olevinnaan, että jokkaenen tunti pittää hyövyntää tarkasti.Meitä kun on moneen junnaan. Toeset tullee asemalle etuajassa ja toiset meistä ei oo lähtöaekeissa lainkaan.

Toki tahattomiaki juttuja tullee etteen. Vaen yllätyskää ei maalimaa kaaja - tahi muutenkaan myllerrä. Yksilotasolla voe sattua vaekka mitä mutta pallo senku pyörii- eikä siirry kesäaekaan!!!! Ei se elämä ennen ollu niin nöpön nuukaa. Eihän niitä ollu ees kelloja . Kellona oli aorinko siitä suunnilleen näki mika tunti on menossa. Vaen ennen oli ennen ja nyt on nyt, Tätä aekaa tarttee ellää tänäpäevänä, ei sitä voe pistää pakkaseen!

***

Tasanen talavi jatkuu. Ei tätä voe oekein kevvääksi kuttua. Pakkasta ja lunta, kylymää tuulta ja lumisajetta, ei siin' kevä ejisty. Pakksat on ny -4.0. Arska paistelee, vaen eiköhän kohta vetele piliviä etteen. Maata ei oo näkyvissä kuin kukkapurkissa ja seki on kasvuturvetta. Hunon yön jäläkeen aevo jumittaa, joten parasta lopettaa! -O-