Tässon ollunna monenkilaesta syysmyrskyvvä ja kovvaa tuulta. Onneksi ei oo ilimenny mittää hyökyaaltua tae sunamija mutta
tuullu on ja vieny tuhkatki pesästä ja setelit lompuukista. Päevä eijoo paestanu kotvaan ja muutenkaa ei homma kehuja kestä.
***
Tässä yrittellee ny lievennellä tuuletustaan. Vuan olj semmonen pyörremyrsky että män kummoon kovalla työllä rakennettu eilinen. Ny vieläki yrittää puistattaa.. Ei mee putkeen, niin ku putkimiehellä. Millon osunee kohilleen vae eikö ikkää!
***
Vae kuvitteluksihan ne männöö hommelit. Ei sitä saa ennää mittää käjenkuvvaa aekaseksi. Mielikuvissahan voe rakennella hyvinki komijoeta tuulentupija ja pilivilinnoja. Sitäpä on tervehittävä kiitollisuuvella ja suurella paatoksella. Kumminki kun illalla kattoo aekaansaannostaan. Yhtä tyhyjän kaa.
***
 Meikää ku aena on kehuttu ymmärtämisestä, niin nyt sehhii tuska on takana. Aenahan sitä kokuvaa kuormaa hartijoelleen. Juur ite.Jokkaenen on ittesä pahin morkkaaja. Takaraevossa kuuluu moetteensannaa ja nöyristellä pittää pysyäkseen sovussa ittesä kaa.
***
 Harvon se naapuri lastia kaohoo - No, omilleen toki. Peilistä se syyllinen kattoo jos tuntuu vaekijalta! Ja aenahan voe sanua käsipäevää itelleen. Kerranki oekeisto ja vasemmisto yhtyy..
***
Kyllähän jokkaenen tietää mistä piika pissii. Joten eipä ihime jos moni on alakanna julistaa hyvvää sanomaa kuvin ja sakramentein. Voetto seon pieniki voetto. Seon sentistä lähettävä millijä rakentaan ja kokuvammaan.
***
Meinaamisseenhan se eläkelläesellä melekeen  kaekki käö. Meinaa millon mitäki ja toesinaan tätäki, vaen siihenpä se jää. Nämä jo tietää turhan turhaksi. Turhuuksijen turhuus ja silleen! Olokoon sinun puhheesi EI. Mikä siihen lisätään on pahennukseksi. Kielensynti on käärmettä kavalampi.