SE ON SIINÄ,
jutteli se entinen mies. Tarina ei tarkemmin kerro mistä oli hommassa kyse. Oliko juuri kopistellu housusa, siellä korvessa kuusen katveessa, vai oliko tuo urho juuri saanu kellistettyvä komijan karhun - kamppaelun jälkeen. Olipa miten oli vaen sanat oli paekallaan, koska nytki kuulee sanottavan tokaisun tuon tuosta jopa tästä.
***
Mikäpä nämä sanonnat niin tarkalleen tietää. Paetti ny Soeni. Sehän on keränny kaeki entiset sanonnat sanavarastoosa, ettei ovet kiini mahu.Sitte kun se Timo niitä paasaa muka niin kun ne oesi hänen ommaa keksintyvä. Niin Jytkyt kuin muutkin sutkaukset on ikivanhoja sanoja. Muistan kun kotikylällä oli Jytky-niminen oriki!
***
Vae eihän mun pitäny asiaa porinoija. Riittää kun sormi johonki tökkii. Sehän tässä tuntuu olevan päällimäenen huoli mistä se tuulee. Sehän oli sillä entisellä miehelläki huolen aihe. Varsinki jos uros oli saanu nuijittuva naaraan luolaasa, niin joka aamupa se joutu pohtimaan mistä päen nyt tuulee? Oliko sieltä naaraan puolelta tiijossa tyyntä vae oliko hirmumyrsky tulollaan. Oliko luolamiehen hankkiututtava  pitkälle riistareisulle, vae saattoko viettää raohaesaa luolaperheen elämää. Fällyn alla lonkkaa vetäje.
***
Mikäli nykyset merkit paekkasa pittää, niin eipä oo luolatoverilla ollu heleppuva. Kotikarhu on voenu olla vaarallisempi mitä korven kontijo. Tämä ei perustu mihinkää tutkittuun tietoon, mutta saahan tuota arvaella. Tietysti nuija on ollu tärkijä henkivakkuutus miehelle, mutta on voenu olla myös kaverin nukkuessa hyvinkin vaarallinen terveyvelle jos muija on kopannu nuijan kouraasa ja päästäny itessään pirun irti.
***
Selevää jäläkijähän se nuija tekkee tottumattoman käsissä. Nuijan käöttö on taetolaji.  Pieni napaus nuijalla tuo toivotun tuloksen. Taju poekkee ja kuhumu otassa, mutta siitä toepuu iltaan mennessä hyvinkin, mutta kun muija huitelee raevopäesenä tullee kallosta kaksi kissankuppia. Seuraoksena oli tietysti, että naapuriluolan uros pääsi apajille. Ehkäpä tuumasi: Se on siinä! Mistä nämä tiennee.
***
Näen aamuyöstä se sormi eijoo notkeimmillaan, varsinki kun parkki sonni puske ja ohojaa   sormen väärää näppylään Saahappa siinä aekaan järkevää tekstiä. Noo, kyllä se siitä.