Isäntä heittee kiukaalle koko kiulun lopun. Kiuvas ärijyy ja jyrisee. Reeti hyökkää alas ja kyyristyy aevan lattijan tasalle. Mullaki tuntuu , että nahka pallaa. Vaen eehän se Reissumies ennen akkoja laateelta lähe. Emäntee naorattaa.:
- Jaa .....tämä Reissumieshän taetaaki olla aevan oekeita miehijä..... Seo mies eikä mikkää, joka ei yhen saonan löylyy siejä. ........Annahan Reeti sieltä vielä vettä , että suahaan..... Reissumiehen kanssa koettee kumpiko tuo ......ennen laateilta lähtöö, ......vae lähtöökö kumpikkaa.
Kyyristellen isäntä ottoo emännän ojentaman kiulun . Täösinäesenä sitte pallaottee sen takasi laateille. Minä toprin kaohan varteen ja nakkaan vettä kipollisen päälleni ja toesen kiukaaseen. Emäntä pirulaota heiluttee vuan vastoo ja minulle huutelloo.
- Elä sinä Reissumies hättäele ....kuhan saahaan kunnon löölyt.......nii kylypeminen on naatintoo....ota ota sinnäe vasta ja ala ruimeltoo.
Pakkohan minun on nouvattee neuvvoo. Alannii huitoo vastalla minkä tuntuu sietävän. Ja kummakseni viilijässä veissä ollu vasta tuntuuki mukavalle , kuumuuvessa kihelmöevään ihhoon.