Tuomo pysäyttää miehen kysyen :-mitä mies? Mies lyö asennon (lähetyssaarnaajan!) ja esittäytyy:
-Olen Jaska Maitopoika, suoritan elämäntehtävääni, tynnyreittenvartijana. Joka tästä käy saa kaiken toivon heittää, jos suoriutuu tehtävästä. Tehtävä on valita kolme(3) tyhjää tynnyriä, tuhansien joukosta.
Tuomo katsoo ällikällä lyötynä Jaskaa. sanoo sitten:
-Pölijäkönääoot? Minähän en edes yritä, happane tänne tynnyreittesi kanssa , minä olen tullut opiskelemaan.
Jaska purskahtaa itkuun ja alkaa hakkaamaan kolmea erillään olevaa tynnöriä vihoissaan. Ja tosiaan kolina on valtavaa. Jaska huutaa hulluna:
-Oonhan sanonu jumalauta, tyhjät kolisee eniten! Asianvakuudeksi käy välillä iskemässä muita tynnyreitä, mutta kuuluu vaen pieni tusahus! Milläkö Jaska hakkaa? No sillä mikä on kädenulottuvilla, aina mukana?
Tuomo on jo kaukana tuntralla, kun äkkiä huomaa hylätyn Volgan muutaman vaivaiskoivun alla. Tuomolla iskee ilonen asia mieleen. Olihan hän kuullut :....Volga vie perille???
Tuomo istahtaa autoon ja odottaa koska lähdetään? Mutta auto ei liiku mihinkään .Tuomo jo noituu, että johan on perkele, mutta melkein välittömästi tuntee ahaa-elämyksen.
Asian täytyy olla siten että :NYT OLLAAN JO PERILLÄ.´Innosta uhkuen hän etsii mitä on lähtenyt etsimään? Sen hän tietää että Oppi ei ojaa kaiva. Ja koska ojia ei lähistöllä näy, pelkkää lumista tuntraa, on täysi mahdollisuus että oppimistilanne on lähellä? Äkkiä Tuomo kokee kuin valaistuksen! Kaikki tuntuu niin ihmeen helpolta. Silmien editse lipuu EU lomakkeet, ja niissä ei näytä olevan mitään vaikeuksia. Hän täyttää ne tuosta suitsait ja huomaa tukien kaksinkertaistuneen,tukien maximointiohjelmalla. .... Suuria lukuja hän mielessään käsittelee, kuin alaluokanlaskuja. Tuomo huomaa -Ei oppi ojaan vienyt ja alkaa rakennella palaamismahdollisuuksia. Mutta miten? kaukana Siperiassa, alastomana. Vain muisto rakkaasta kotimaasta pitää hänet lämpimänä.Tuomo muistaa lauseen ....lentäen olisit perillä...mutta hänhän on perillä?Volgan viemänä. Joten lento täytyy hylätä... Kovassa pakkasessa munasillaan , alkoi olo tuntua jäykistävältä. Kotimaan muistokin alkoi hiipua ja kylmyys ravisteli hänen kehoaan.
Pahimpaan hätään Tuomo rakensi iglun ajatellen...oma katto päänpäällä, tekee onnelliseksi.? -jat-