... pie paekkaasa, että jotaki ejistystä oesi taevaanrannalla tapahtunu. Sama keskiaekanen pimmeös verhuvvaa kaekkijen mielenmaesemmaa. Molotohovit (kuka tietää mitä neon?) on akkunassa. Ei ees sissäesessä lampussa oo valua. Energija loppunu ja lamppu palanu. Vae pitäsköön sitä siirtyvä ölijylamppuun. Vuan liekkö tuon väliä.Sama kae seon möyröttää pimijässäki. Pienenee se hiilijalanjäläki!
***
Piäkytkintä eijoo olemassa immeisellä - eikä sulakkeita. Seon räeskettä kun piuhat lyö läpi. Siinon ukkoset lastenleikkiä.. Piuhat on rättieristeellä ja oekosulukuva räpsii tämän tästä. Vaen siitäpä ei kantsi murhetta kantaa. Tuota kuormaa jo raahata muutennii tarpeeksi.
****
Tijatterihan seon nykysi monelle kova sana.Onneksi ei oo meikäläenen eksyny niihin synninkarnevaaleihin. Se oesi varmaan vaekijjaa suaha semmosija syntejä anteeksi. Mullei oo tietuva onko syntitilillä korkua? Hövelistihän ne vettää sivun valakijaksi jos könyvää polovillaan ja anelee armahusta. Tiijä sitte onko se Pietari siirtyny sähkösiin. FB ssäki tievot pyssyy vaekka ne poestaa! Vaen ei kantsi ennää juuri syntisäkkiä isontaa. Näehen nykysten kansaki on jo mahottomuus.
***
Tämä keäaekahan kovin kiimasta aekaa moni rento kaveri on hypänny taas akanlumppujen ansaan. Suakeli alakaa tuo meedijan rääpiminen vituttaa. Tekemällä tehhään juttuja suurella rahalla. Houkutellaan huoria virittään ansoja julkuille. Näetähän on jo palijo. Sitte kun ansa laokijaa, niin jättilööpissä paheksuttaan , että voe kaohija kun on rietasta.
***
Muutenki on mahotonta tämä kasvihuoneilimijön kesähelle. Pannaanit tekkee terttujjaan ja appelsiinit kopsahtelevat kovvaan ohtaluuhun. Koeta tässä sitte saaha jotahi aekaan. Ulos eijoo menemistä kun suuret kissapevot väijjyy tuolla viitakossa ja apinanleipäpuussa on apinoeta syömässä tietysti leipää.Visijoen tuossa elämää Suomessa sajan vuuen päähän! Miltäpä näötti?
***
Ilimaston tutkijathan ovat suuressa viisauvvessa sen laskeneet että jo 2050 jäläkipolovilla on täällä parasiiti-meininki. Totisella naamalla ne puhhuu palamupuista ja maessintähkistä. Mun mielestä aenaki kaamos pyssyy kaamoksena ja jos ei valova oo niin ei taija olla palijo kasvuvakkaa.
***
Tietennii voe olla että jalostaat semmosija pannaaneita jokka kasvaa pilikko pimijässähi. Neon luultavasti pikimustija?  Minnoon aenaki siinä luulossa että valo on kasvulle meleko välttämätön? Jos eijoo niin voehan sen mulle pölijälle joku sanua.
***
Mikä hiivatin kiima niillä tietemiehillä lienee ennustaa vuosikymmenijen päähän. Kun ajattellee taa päen niin harva 50v takanen ennustus on totteutunu. Eikä totteo ettenkääpäen. Luonto ei kysele mitä se on seoraava siirto. Parempi seon vaen kahtuva ja ihimetellä. Täh?