YMPÄRI!
***
Hassuna maailimalla , kunhan kotona muistaa murehtia. Eikä suru silmiä puhko ja kyynelissä hehkuu timantti. Kaikki hoituu hyvänmallisen paidan kaa tai ilman. Käyn ahon laitaa...Toki asian voi löytää rasiasta kunhan ei ole suuri. Sillä suuren kanssa rasia on vaikeuksissa ja muuttuu se arkuksi? No, väliäkö sille oli matti tai ville. Kunhan sukuun tulee ja menee mukiin! Eihän tässä näin pitänyyt käyvvä.
***
Ennustamaton hetki lyö kasvoille kauneusnaamion. Apua huutaa heikommat ja rohkeat elvistelee liskojen yössä, työssä puurtaa työtätekevät ja herroilla optijot lankeaa. Otsa hijessä puurtaa työtätekevät. Työnorjat persettä penkkiin!
***
Kankeaa on välillä vanhan konin juoksu, mutta suuri palkinto odottaa ottajaa. Pakkanen panee oottajan varpaat. Mustiksi muuttuu henkevät mietteet. Yössä kulkee monenlaista ottajaa. Harva antaa vähääkään! Pirulle kuitenki pikkusormi riittää.
***
Ei vältä kohtaloaan rohkkeinkaan...Kaurapuurossa kuulevan siemen. Puuronsilmästä katsoo ymmärtävän katse. Hassuna henkailee henkari ja palttoo on unesta tehty. Turkki huokaa minkkien elämän tuskaa ja ketut kanalassa viettää verijuhlaa.
***
Naapuri suulissa orgiat kamalat. Trenki panee piikaa seipääseen ja piika ottaa onnettoman alas. Suuret kellot moikaa kristityn syntejä. Maasta olet sinä tullu... Tyhjäksi on viety pirun konstit ja saatana tuntee täyttymyksen kun köyhä sortuu rikosten teille, mitäs meille! sitä yhtä ja samaa. Henkinen köyhyys kasvaa rikkaruohoa!
***
Ei kirkastu päivä ei kumota yö. Paksut pilvet peittää lapsuuden leikkipaikat. Muija keitä saikat, kyllä nälkä lähtee ennen kuin palaa, paitsi jos salaa tegee temput, eigä voi mitään. Tässä seison kun maa makaa. Kohtalon kello lyö kolme kertaa...…….