***
LUMI hiutaleita hilijalleen...Talavella pelottellee. Ei hyvältä näötä - jos ei pahaltakkaa. Yks haelee millasta akkunan takana, Toppila lykkää kaokolämpöö ja Foorttumi tuo valua pimijään.
***
TYHYMISTYNY järkimies huhuilee vaikka on vitsit vähissä. Vain tähissä voi löytää jotain mista mainita. Varsinki Otava pistää siilimään kun kuikkii yläilimoehin. Otavan sakara silimässä karsastaa aluksi. Vaen tottumus tuo helepotusta tuskaan.
***
 AENAENEN kiire saa kellot hulluksi. Kohtahan niitä siirrellään sinne ja tänne...On kai selvää, ettei selvää päätä näy näissä maisemissa. Kai se siellä missä on parempi paikka. Ota se ja tyydy siihen minkä sait. Eläkelläisen on lupa juopotella. Glögijä naamaan ja kinkkuva poskeen.Kuhan joulu saa.
***
KOMIJAT on ovet taivaassa. Pietari vahtaa portilla kuka on kelevollinen kuhunki loppusijotuspaekkaan. Moni pyrkii sinne paremmalle puolelle. Vaekka seon kyllä aevan turhaa. Kaekki tutut on siellä lämpimällä puolelle.
***
 TUOSTA ulos siitä sisään siitä mun matkani pitää. Näen syksyllä seon hyvä seki muistaa, ettei mikkää oo itestään selevää.  Kaikuvat kellot ja elämänvirralla käy kolea kuolemantuuli. Vain huuli pyöreänä katson miten mahdoton mahtuu olemattomaan.
***
PAJUPILLIT soittaa laulujaan ja särähtäen kitarasta  kielet katkeaa. Lääkäri reissu. Sielläki jää kielestä kiinni. Puhelijas lekuri. Jos nuolasee jäestä raotaa niin kieli jääpi kiinni. Ei vienyt kissa kieltä . Nyt suu on lukossa ja turpa tukossa.