NOSTAN...
Kissan pöyvvälle, vaen hetihän alakuun se pukkaa tenkkapoota kun ei tiijä mitä tuolle ruojalle voesi tehä. Moni politiikkohan tahtoo pittaa Mirrin  piilossa, lakasee sen maton alle. Semmostaki oon kuullu, että kissaa pijetään kaapissa - vae olikohan se homo? Saakutti kun tämä Satunnaesen Tutkijan arpeetti on niin hektistä, että mennee puurot ja vellit sekasi, vaekka tuppipottuja meinaa keitellä.
***
Hitsi kumminki! Taas se vetäsi sivuraeteelle tae vesiperän niin kun se tarkemmin voesi ilimasta. Tämä ny ei tarkota että mikkää oesi ilimasta. Joku ne lounaat maksaa. Sika tae naota - verellään! Hehheh jopa se ny välähyvää sinne ja tanne vaekka kissa pötköttää pöyvällä oottaen että saesin tutkia MITÄ SE ON SYÖNYT! Iteasijassa mua ei kiinnosta pätkänvertaa kissan ruokalista - paremminkin oma, vaen en harrasta yösyöntiä.
***
Tutkiva Tosentti kuitenki on velevoetettu tekemään mikä tehä täötyy. Turha jarrutus katottassiin polliittiseksi vehkeilyksi ja tutkimuksentekijä leimattaisiin populistiksi. Siitä ei oo tietuva mihin leima lyyvään? Varmaan ottaan?tae persiiseen ja lähetettää VINKUINTIAAN.
***
Kissan tarkempi havannoenti palijastaa karmijan asijan. Jossaki on mokailtu pahan kerran. Tutkimuskohe onki iso kissa eli PUUMA Jumankaota kumminki. Ilimankos se on melekeen karvaton. Lähe näehen kanssa! Tästä pittääki pittää näppisä erossa, sillä puuma on villi elukka. Nyt,  kieltämättä pötköttää ihan rauhassa, eikä anna aehetta laoluun.. Vaen mitä ihimettä ny keksin? Teenkö vanahhanaekaset?
***
Tutkimus on siirrettävä toeseen ajankohtaan. Puuman mahhaa ei mennäkkää ronkkimaan kuin halutaan. Ja paskat, ei oo halujakkaa. Peleko persiissä tässä ihimettelen millon peto potaltaa meikäläesen kurkkuun. Väärinhän siinä käöpi- poekuus vaarassa.
***
Mahottomasti kumminki on pitäny tsempata, ettei himot iske. Vaen tämähän ei taas maata mullista. Suuremmat riemut on paras pistää pussiin ja pussin suu kiinni . Pussi pakkaseen ja riemuva riittää joka lähtöön jos muistaa ottaa!
***
Muistihan se saattaa tehä tepposta. Väistin muurin kun muistin väärin, muuten olisi asija menny päin seinää ja se ei oo hyväksi julukisivulle. Mustat silimät aiheuttaa turhija kyselyitä ja sitähän ei mielellään kattele. Kukapa se muulla kun silimillä? Varsinki jos ottaa silimän kätteen niin näkkee näkymättömänki!. Asijoijen näin ollen lienee helpoin ratkaisu jättää puuma  kiehumaan omassa liemessään ja sitten tehä tarvittavat analyysit jos tarvetta ilimenee.