AEVOPIERUJA.
***
KUN ON olevinnaan kiirekki, että ei jouvva oekein keskityä siihen olellisseen. Tuo harrastustoeminta näenä hektisinä aekoena tuottaa joskus suurtakin synronoentivaikeuttal Harrasteena on pällimmäesenä lonkanveto, mahankasvatus ja naoruharijotukset. Harvemmin toestuvina löylynlyönti ja konijakijuonti. Kyllä siinä yhelle miehelle touhua riittää...
***
LEIPURI se leipiä leipoi ja rieskoja kaulitsi. Seinään naulitsi eilisenrippeet. Ei tullut tolkkua limpusta, sillä hiilijalanjälki näkyi mustana limpun pinnassa. Leipuri otti tilanteesta vaarin ja oli piilottanut limppuun hiilareita ja kaloreita ja onneton Onni söi ne. Synti suuri surkija täytti Peräkylän porstuvan. Eipä sinne muuta mahtunut. Paitsi lunta tupaan ja jäetä portuaan.
***
EIPÄ SE hyvältä paha näytä. Susi se on, ei kissa. Leipuri ei ennemmin ollut sutta tehnyt, mutta tämä tapahtuiki myöhemmin. Pizza sukassa oli hiljaa ja viljaa leikkasi maajussi, etsien morsianta. Tuskin ehti morostaa, kun kävi suoraan asiaan. Kiertotiet oli tukossa ja liikenneympyrässä yhteen tullaan jos ei muista poistua.
***
Viiden joukosta löytää jos löytää. Yksikin on liikaa paitsi jos piikaa etsii hän. Vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot,. Pizzassani pysyn ja kysyn pannaanko? Ei ole hinnankirossa, eikä tehty Virossa. Suomipoika leipoi kakkaran ja katso se oli maukas ja mehevä. Marin käytti sitä houkutuslintuna ja katso! Rahaa virtasi vuolaasti etelän aurinkoon. Kansa oli ravittu - vain kaksi kalaa puuttui. Ne oli juuttuneet kalatien kuoppiin. Miljardivelat muuttui saataviksi.Hallelijjaa!
***
TYHMYYS Joukolla tiivistetty ja kiitetty olkoon hän ken sai ken sai emannän ja antaa pitkät koko seurakunnalle. Lyhyt-tavarakaupassa myydään vain lyhythihaista paitaa. Ja pitkälle pötkii maratoonari , mutta leipuri vain leipoo ja yön hellä siipi laskeutuu hänen päällensä. Lieneekö asija nyt tullut selväksi? Kuka se selvänä helteellä Aivo kiehuu eikä sille loppua näy. Niin käy jos ei pidä varojaan! - Aivopierut ei haise!