OSA. 42.
  Kilikki oli innoissaan saadessaan kerrankin kantaa vastuuta. Hän soitti Mörölle kutsuen hänetkin navettaan.
  - Onko siellä tuolla navetassa pietty jotakin verstasta. Työkaluja seinällä monenlaesta, Mörö sanoi kiivettyään navetanvintille.
  - Enpä minä ole semmoseen huomijua pannu. Rosvoja tässä etitään, eikä jakoavaimia. Löysitkö sinä sieltä tuvasta mittää? Vaen ootko vaen vejelly lonkkaa?
  - Vitut se kummene romuja penkomalla. Muut keinot siinä pittää olla. Konna pallaa aina rikospaekalle. Ei muuta kun paekat ennalleen ja pusikkoon kytikselle. Johan narahtaa?
 - Taetasipa tulla pitkä aeka oottaa. Tuleppa kahtomaan mitä Tikanpoeka on löytännä? Kilikki sanoi.
  Tikka oli tutkinut lisää löydostään. Ylpeänä hän esitteli Mörölle jauhepusseja:
  - Kato sinä oekijan polliisin työskentelyvä. Saatana siinä poikaset suakii opetella vuosikaosia. Kumaraisen tootisko ei arvaakaan kuinka arvokas johtolanka tämä löyvös on. Minä lähtisin hommaa ratkaisemaan tältä linjalta. Kumarainen vain höpöttää siitä kavonneesta juoposta. Onko edes kavonnu? Lähteny kavereihen kanssa lystiä pitämään.
  - Entäpä se verilammikko? Kilikki kysyi.
  - Pelekkä lavastus. Tai sitten ei. Vaan ei homma ratkea olemattoman perässä hypäten. Tässä on käsin kosketeltavaa materiaa joka ei varmasti ole laillisia teitä maahan tullut. Nuo tykit yksistään pitäsi herättää hilipeyttä. Vaan ei kun haistellaan vain olemattomia jäläkiä.
  - Sepä pitäsikkii sinun laatija semmonen menetelmä, että piäsis nopijasti normaaliin päeväjärijestykseen. Likat kaopungissa kuoloo puutteeseen.
  - Eipä se laehan koeran haokku taevaesiin yllä. Pomo junnaa sillä omalla tyylillään varmaankin koko kesän.
  - Jumaliste että on pätevän näkösiä tykkejä. Oekein rullarevolvereja. Tekköö pahhaa jäläkiä kun tällä possaottaa, Tikka sanoi ja käänteli asetta käsissään.
  - Taetavat olla kiinalaesia piraattiasseita. Onko siellä paukkuja?
  - Tietenki ei kae sillä pelekällä mutkalla mittää sua aekaan. Jospa kokkeillaan suako se Kumaraeseen liikettä. Tusjautettaan muutama kerta, Mörö sanoi.
  - Joo, minä voisin haastaa Mörön kaksintaisteluun. Varmasti voittasin. Mörö kun on Härmän Hittaen. Nukkumaan alakasi vevon välillä, Tikka sanoi.
  - Nyt paskanpuhuminen loppu. Käyvään vielä kaikki läpi. Täällä ja navetassa.Ehkäpä pomo keksii miten jatketaan. Toimikaa! Kilikki leikki pomoa.
  (jat.)