vaen ohan tuossa siinäe! Taas on uusi aamu ja virkijä mieli. Sae nukutuksi pitkästä aekaa tolokusti. Seon aena mukava asija, että saa kunnolla levähtää sitte sitä jaksaa uurastaa tämän joutenolon kera. Ohan itestään selevää, että on epäselevää mikä loppujenlopuksi vaekuttaa mihinki, vaen eikö vaekuta laenkaa. Jos suoraan sanon niin mutkan kaotta asijat näöttää palijo selevemmiltä, paetti jos on sokija eikä näe, taikka on sitten pimeä.
***
Tosin jokku asianajajat, jokka eijoo saaneet asiaa kiinni, väettävät että tunnelin päässä näkkyy valuva. No, mistä hemmetistä meikä voesi tempasta tähän hattään mittää tunnelia saatikka muita valolähteitä Ei siksi eikä sen puoleen.
***
Ei tässä hätijä mitiä kuhan ny maalaan piruva seinälle, vaan näöttää tulevan niin kaonis piru, että huvikseenhan tuota kattelee. Meikällä kun eijoo tuota taeteellista näkökykyä ja muutenki on näkö heikko, ulukonävöstä puhumattakki, mutta se lohuttaa, että sanovat minun olleen lassa kaonis. Vaen niihän ne aena sannoo. Sillonki, vaekka pentu on ryppynen ja apinan näkönen niin kehuva pittää!!!
***
Siinäpä sitä sitte ihimetellään onko laps isän vaen äetin näkönen - vae naapurin isännän. No ne perintötekijät tekkee monenlaesta piirrettä ja muovonmuutosta mutta harvoen kumminkaa laps on muuta kun ittesä näkönen. Onko sitte mistä kotosin? Siitä voe tehä tievusteluja sitte myöhemmin - vieraalla paekkakunnalla.
***
Vae liekö siinäkää mittää väliä jos on tarpeeksi likekkäen. Korkeintaa sauma ja saumassa sen salaisuus sanottiin ennen, sillon saumasukkijen aekaan, jolloin naesenpuolilla oli suuri huoli siitä onko saomat suorassa, muullapa ei ollukkaa merkitystä.
***
Se oliki kova sana hienostelevien naekkosten huulilla se naelon Paokku pakkasillaki vaen pelekät naelonit kinttuihin ja pakkaseen niin että sukät jääty sääriin. Ei siinä palijo järijenhiventäkkää ollu havaiitavissa. Nykysinhän ne taetaa Farkut olla se  muotin sanelema juttu.- Mahollisimman resuset!
***
Nyt mennään laohoessa merkeissä. -1.9 on tarkka. Lisää lunta on luppeissa ja sittepä se onki taas pakkasen vuoro. Siinä voeki olla Pukilla kylymää kyytijä tievossa, tae sitten ei. Aenaki on takkuu varmaa, ettei valakijjaa Joulua ennää viijä poekee. Hyvä vae paha? Senpä saa itekuki repijä mielensämukaseksi.
***
Eiköpähän tuota taas tullut sekoiltua kotitarpeiksi. Ja jos lisä maistaa, tuu taas huomenna käväseen seinällä. Pannu on kuumana ja isäntä lämpösenä. Aevot narikassa ja taju kankaella. Mutta mitäs me pienistä kun suurtakin on tarjolla