Kahavit ja puurot on tehty ja tuhottu on aeka istahtaa sorvin ääressä. Kokkeillaan jotae sorvata. Sitten mee sanomaan mitä on tyrkyllä. Säästä voes sev verran maenita, että +11.2 on mittarissa. Vaekutaa että alakaa yöt kylymenemmään. Ei paha! Vaen sitte sanahana aoki ja katotaan mitä tullee.
***
ENNUSTAMATON hetki lyö kasvoille kauneusnaamion. Apua huutaa heikommat ja rohkeat elvistelee liskojen yössä, työssä puurtaa työtätekevät ja herroilla optijot lankeaa. Kankeaa on välillä vanhan konin juoksu, mutta suuri palkinto oottaa ottajaa.
***
SURULLA huomaa taas jonku itkeneen murheisen alennustilaa, kun home pilaa kaiken mihin tarttuu, mutta karttuu syntikuorma ja hermo katkeaa. Toivotaan pahinta, pelätään parasta, kukaan ei varasta huomista päivää.
***
Lukematta on lukemattomat kirjat ja riippumaton ajattelija ei jouva kiikkumaan eikä riippumaan löysissä kannattimissa. Aika on tullut siirtyä sisätiloihin, ajatukset hirtettynä koivunoksaan.
***
AASIALAESELLA linjalla mennee halavalla. Silimät vinossa ja suu mutrussa. Tuskin saa sanasta suusta, on muuta mielenpäällä. Kehenot on kelit kesällä, talavisaekaan kyllä luistaa, jalas nimittäin , vaikka jalas ei housuja, silti huolia piisaa.
***
KOVAA on kallo hevosella -visaa. Nuijan kopautuksesta asijat varmat, vain harvat tietää, miksi nauta hautaa tarvii?Lihat pilalla. Liikaa antipijooppija. Maistuu pahalle jos maistelee. Haistelessa tuntuu verenmaku suussa.
***
Puussa laulaa paskalinnut ja Motturinpäeväläiset, harakat ja varikset, korppi ei korpin silimää noki vaen nielasee koko käjen. Näen olleen käki ei kuku eikä kuu kumota. Luonto ajanut tikanpojan puuhun ja tikka hakkaa viimeistä päivää. Se on ohi ny, syksy painaa hartijoita eikä armoa anna.
***
Rauhallisin mielin huomiseen. Huolensa on huomisellakin mutta iloksi muuttuu jos surunaiheet puuttuu! Seon ny moro sannoo tamperelaenen.