alakas asijat olla reilassa. Kesä on täällä taas. Mutta kun ei ole ees kevät. Talvi pittää tiukin ottein kiinni roolistaan. Vaikka on maaliskuun viimenen mittarilukemat on tammikuisia. Missä on se ilmaston lämpeneminen? Herrojen ja tutkijoijjjjjjjjjjjen perseessä. Kuvitelmijaan panevat paperille, suuresta rahasta ja sitte julistaat aekaansaannoksiiaan Jumalansanana. Ei hyvältä näötä.

Täältä lillukanvarsijen juuresta kun kattelee niin paskan marijat, oo mikkää muuttunu. Mehtä kasvaa ja vastaa kun sinne huutelee. Kukat nousee aekanaan kun lämpö saa niihin voimaa. Linnut ja itikat pyssyy siivillään ja immeinenki hönkii ilimaa keohkoehisa ja hyvin pyyhkii. Niin kyllähän se jollaki ahistaa ressin tae astman takija, vaen niihän se on teheny aena - outo luulis.

Kevä se pannee runoratsunkin kirmaamaan sinitaevaalle. Tuotosta onki tullu rutkasti. Kalevalantyyliin lähinnä. Pääsettä tutkimaan lentokorkeutta  tutustumalla teksteihin . Rupesin panemaan päivämäärän alle josta näkee onko runo uusi, vaiko vanhempaa tuotosta. Aina ei muista, mutta liekö tärkijää?  Eihän ne mittää kummosija oo, mutta kun ei muutakaa ilikeöttä keksi niin kokkeilee josko joskus löytäs sen laulun jota monikin lauluntekijä etsii. Tiijä sitte meikäläesen katteluja. Yhtä tyhyjän kansa. Mutta kuhan ny jotaki, että on aevoelle arpeettija. Tuo Kalevalamitta onki  melkolailla kaavoihin kangistunut. Joskus aika vaikea löytää oikea sana joka sopii mittaan, riimi on paljonkin helpompaa. Kunhan rytmi ja soinnutus sopii. Nykyäänhän ei riimiruno pääse kulttuurinkammareihin, eipä taida kklevalakaan? Vanhanaikaista rallatusta ja rillumarei meininkiä sanoo nykyiset vapaamittalaiset.Kunhan sanoja paperille, ilman mietä ja juonta enimmäksseen. No kukin tyylillään! Siitä se sakkasa sannoo!

**

Joo, kylmät viimat viheltää lakeuksilla - 10,7 näyttää mittari. Onhan nytaikaisempi ajankohta kuin eilen tähän aikaan. Heko! Vaen ei kae siinä. Pensselit heilumaan ja runoo rustaamaan. Siitä se lähtee. -O-