TAPAHTUU,,,
....näenä päevinä, että Vanaha Vuosi, koukkuselekänen ja raehnanen äijänraato on tehtäväsä teheny ja saa mennä sinne josta ei palluuta ole. Mittää riemuvoettuva ei kaverin taevallus oo kaekistellen ollu. Turpiin on tullu, joskus aeheesta, mutta monesti myös aeheetta.Ne kun nuo kaeken maaliman pahanilimanlinnut ettii jatkuvasti mihin iskijä.
***
Monesti sinä vanha kuoma olet anatanu suojauksen herpaantuva ja munille on tullu potkuja jos vasenta koukkuva ja oekijaa suoraa. Siitä huolimatta oot pitäny pintasi ja taevaltanu loppusuoralle asti. Loppukirriin sua on melekeempä turhaa yllyttää.Mehut on valunu taepaleelle ja hapot suonissa meinaa kangistaa koko kilipaelijan.
***
Ajan kansa kun kilipaelee, niin siinä on melekovarmasti tuloksena hopija. Toeseksi sortuu vaekka Aeka meinasi hävitä kahteenki otteeseen tuossa loppukaarteessa, Mutta eihän aeka ees kompuroenu, keskeyttämisestä puhumattakaan, huolimatta ennustajaeukkojen ja maijojen porinoesta- . Rintarinnan maaliin asti. Aeka kielenmitalla eellä. Vuosi kaatuu maaliin vanahuuvenheikkouteen.
***
Mutta eipä hättää Uusi Vuosi vihmerä ja utelijas kärkkyy jo maaliviivalla ja oottaa Vanahalta kapulaa. Anteeks vaan mutta selostaja saanee huomauttaa , että ERIPELI, saatana tää mikään viestijuoksu oo. Pitkänmatkan maratooni tässä on kysseessä ja kun vielä tarijotaan vauvaa ratalle.
***
Ei jumankekka hyvälle näötä. Aeka mennee menojaan ja Uusi oottaa vielä kapulaa. Saa nähä vielä miten vaehto suijuu, menneekö vaehtorikkoon ja hylykyy koko yritys. Tullee pysähtyneisyyven aeka ja se ei tiijä hyvvää pitkässä juoksussa.
***
No, kuhan tässä alkuun päästään niin nähhään onko vauva kehityskelpoinen. Ottaako asijat tosissaan vai huutaako voemattomuuttaan. Kitisee vaan joka asijassa.
***
Millaset ponssorit Uusi saakaan matkalle, se vaikuttaa sen juoksukykyyn ja askelenpittuuteen. Asijoijen ollessa näen levällään tyyvmme vaen kohottaan kulumakarvoja ja toevotella parasta matkaa. Kyllä se siitä kun nouset jalolleen ja kavijua toesen etteen!
***
Loppuvuuen sää on aekahyvin ennustettavissa. Laohana kulukee -0.4 astetta on lukema ja vetasseeko peräti lämmönpuolelle.Se tietää palijo raketteja ja vouhotusta tulitteijen kansa. Moni silimä jos sormi on uhattuna. Ehkä pakolliset suojalasit autaa, mutta aena niitä pölijiä löytyy: Minä hallihen homman iliman suojia- "tosi.miehijä on aena ja niille turmat tulevat-kun pittää näööttää.......