- Älä... Kyllä se kestää, kun ei ole tässä oikein iskussa, Jaska keskeytti Ellin puuhat.
  - Vain perhana... Iskuahan löytyy, kun tämä tyttö pistää löytymään... Minullahan on kyllä entiset vinkeet. Siinä minun mörrikkäni saapi vielä puhaltaa tosissaan... Herra ihme? Mitä? Kenenkäs nuo ovat...? Elli kiljaisi, kun näki Reetan varusteet patjan alla. - Missä se Reeta on? Ilmankos se oli ovi reikelissä. Sinäkö olit kutemassa sen lumpun kansa? Missä se on? Elli kiskaisi saunan oven auki ja kurkisteli lauteiden alustat ja kaikki loukotkin.
  - Täällä ole ketään muita ollutkaan. Turhaa siinä hihkut...Mihinpä lie Reeta luikahtanut. Tyhjä tämä oli kun tänne tulin. Lieneekö mennyt Jallun luokse. Vaikka olisi alkanut mieli tekemään? Mistä nämä kaikki muorit tiennee?
  - Ettäkö turhaa...? Se on kuin seinään kirjoitettu, että  Reeta on yrittänyt sinut viekoitella ja siihenhän ei paljoa tarvita. Joo, tuosta akkunasta se on puhaltanut pihalle. Odotahan ryökäle... Eikö sinulle ole ollut tavaraa  tarjolla, kun tuommoisen lumpun jalkoväliin mieli tekee. Hyi helvetti...! Vaan sepä lunttu kaivellaan esiin, Elli hihkaisi ja ryntäsi ulos.
***
  Reeta kyhjötti viluissaan  saunannurkalla. Vaikkapa ikkuna ei ollutkaan kovin korkealla, niin hän oli tullut vauhdilla ikkunasta. Jaskan tönäisemänä pudotus ikkunanalus kivikkoon oli rajua ja Reeta oli satuttanut polvensa.
  Nyt hän, Ellin rynnätessä paikalle, istuksi kannon nenässä hieroskellen polveaan.
  - Joo, täällähän se Saaroninlilja onkin... Olikos hyvä pano...? Jumaliste, kun vähääkään silmä välttää, niin heti on toisen ukkoa jahtaamassa. Eikä ole ikäkään viisautta antanut. Eikös tuossa omassa Jallussasi ole tarpeeksi, että piti turmella herkkä taiteilija, synninpolulle. Ja polkea taiteilijan  ylevät tunnot surkeaan hekumaan.
  - Pyh! Tuo ukkosiko...? Salli minun nauraa, siitäpä ei ole naiselle iloa. Jorma on pieni, kuin pikkurilli, sekin veltto kuin kypsä nakki. Ei tosiaan  siitä ketaleesta ole naiselle mitään iloa. Vaan tosiaan, mitään  ei ole tapahtunut.
  - Älä valehtele.! Miksi sinulla ei ole rihman kiertämää päälläsi? Kyllähän minä tiedän, että teillä hommat jäivät kesken. Ukkokin oli niin syyllisen näköinen.
  - Se on saletti, että ei mitään tapahtunut. Leikilläni Jaskan houkuttelin tupakille. Vaan ei ehditty edes sätkää  sytyttämään, kun sinä tänne hyökkäät kuin naarasleijona...
(jat)