VIIKONLOPULLA
sitä tarttee katastaa onko sitä viikon aekana saanu aekaan mittää merkittävvää. Merkillepantava on se juttu että kirijaen- ja muitaki merkkejä on tullu kun tyhyjästä tuohon ruutuun. Eikä se sillä oo hyvä, vaan monneempa ruutuun on merkit ilimestyneet muutamalla nappauksella. Nappaus on suoritettu joko noen vaen joutessaan, tae peräti tarkotuksella, napauttajan tutustuessa merkkien merkitykseen.
***
Tuskin kaekki merkitykset avvautuu arvoisan lukijan hummeetissa, vaen siitä ei tule huolta kantaa. Kirijottaja ku ei itekkää käsitä puolijakkaa mitä ruutuun tunkee. Vae haetanneeko tuo mittää. Maalima ei niin vähhään kaaju ja enempää ei oo tässä tarijolla. Kuten on ajat sitten huomattu että ratas kiertää akselia ja akseli vie hyövyn sinne missä sitä tarvitaan. Näin ollen mitään uutta eijoo poeka keksiny. Vanahoja tottuuksija vaen pyöritelly.
***
Kuten on jo käöny ilimi, vaekka en minä oo mittää sanonu. Vaeti oon näppistä joutessani tökkiny. Sormenpäät on hellänä ja nupissa tutisee. Mistä lie johtuu? Kukapa ne kaekki asijat ehtii selevittää? Niin ja onko niin väliksi. Seleviämisrosessi on aotomaattinen - ylleesä!
***
Siis jos on viinahumala, mutta syntymähumalasta selevijäminen on luojassa. Monihan seon muka kirkastumisen kokenu - tullu entistäki pöpimmäksi. Kuinka pöpi se entinen oli, moni asettaa kysymyksen pöytään. Vaellinaesella sivistyksellä ja tasasella luonteella en oo päässy tietojenlähteille, joten räpylät pystyssä voen vakkuuttaa, vaekka en ookkaa vakkuutustarkastaja, että: - Eiköpä tuo lie niin ollu, jos ei ollunna erlaella. Vaen tuostahan meijän ei pije tehä liijan suurta numerova. Suuret numerot pillaa mukavatki jutut, kun muuta ei ruutuun mahu.
***
Pienistähän me ei välitetä, joten pysytään kirijaenten puolella. Pienilasku on heleppo maksaa. Vaekeuvvet kohtaakin silloin jos perse on auki eikä kolikoeta oo taskussa. No, mutta siitä viis mä välitän...Ohan se jonnae. Velekahan on maksettava jos semmosen erehtyy ottamaan. Antajalla on kaohija ressi päällänsä, että pystyykö se pentele maksamaan.
***
Kuten tästä huomaamme, kovasti armelijas on rahamies, kun hän kantaa köyhän perkeleen taakkaa. Mutta mitä tekee köyhä? Kirovaa katteuksissaan ja laeskuuksissaan rikkaan alimpaan helevettiin, vaekka iliman rikkaeta köyhät oesi äkkijä entisiä.
***
Asijoijen näenollen, luokaamme anovat katsemme rahamiesten puoleen ja anokaamme heille pitkämielisyyttä ja toivoa. Ihmeijen aika ei oo ohi - ei hetikää! On ihime että saen etes jotae merkkejä ruutuun, vaekka olin vielä puol nukuksissa ja kontrolli oli vielä nukkumassa. Kokkeillaan huomenna jos saes aekaan jottae merkillepantavaa?