AENUKAENEN...aevosolu kyyhötti aevokopan peränurkassa kalapiana. Niimpä aattelin sitä pikkusen ulukoeluttaa, että se jotenki säelysi henkissä. Anan sen vilikuilla ympärileen vae en päästä sitä laajan päälle, tiijä mitä se vappaana keksis.
***
Potut pottuna ja perunoista puutetta.Kankkunen vieraana ja päässä hakkaa tikka. Hikka vaivaa taikinaa , antaen hommalle hohtoa.Ja sykssyn sää jäykistää.
***
Kiire kintuissa Liukumäki vie alaspäin ja antaa pitkät. ..... Lyhyet jalat vaatii pitkän selän - eikä selänpäässä sanottavaa. Paitti häntäluussa tuntuu kaamea kipu.Ajatuksen mentävä rako aijassa -Hys tuukko sieltä?
***
Menikö kesken vae hajosiko kelekka? Ratissa klappia ja riemunkirjavat alushousut vilkuttaa hyvästiä. Pahaskukoon Herran enkelit ja tahtokoon rauhaa. sillä sanottu on : Niin kauan kuin viinaa riittää on janosi siunaus? Siunattu olkoon korkijat pikarit!
***
Mitäkö se siihen sattuu? No pääasia että ossuu ja riittää Kossuu jos sattuu jano yllättään. Jos ei riitä ollaan ilman eikä Hilman tarvitse puuttua puheenparteen.
***
Rannikot raikaa ja kalliot kaikaa. Runoratsuilla siipisato ja tuotanto kato. Solu maentuu. Voi olla että laskusuhtanteessa laskuja riittää, siihen voi liittää rukouksen taivaisiin.
***
Armo olkoon ja kaaos tulkoon. Olkoon pimeys ja valkeus toisilleen tutut. Pimeys antaa päivälle kättä. Päivä lyö ja koittaa yö. Suurilla saappailla tulee komijat jäljet. Pienet vie tuulonen - tuskin tuo takaisin - kukapa tietää.
***
Veikaten voitat jos et pane arvaten. Solullla hapen puute.Ny äkkiä koppaan syysilima on niin raakaa. TOEPUUKO?