OSA.110.
  Polisit ryntäsivät rinnan ovelle ja näkivät kun Viirto oli rysänpäällä ilmituumassa.Kaino kiljui suuressa hekumassa ja Viirto urakoi tosimielellä.
 - No, voihan suakel. Siin olliik oekija pukki tussunvartijana. Herkijä helevetissä Viirto, taekka teen ilimotuksen virkavirheestä, Tikka kateelisena ilmoitti. - Virka-aekana ei sua naottija maallisia riemuja.
  Mutta Viirto oli kuin soipa metso, ei kuullut ei nähnyt.
  -Mittee me nuille tehhään? Tikka tinkasi Kilikiltä. Enempää harkitsematta, otti kuumalta hellalta kiehumassa olevaa teevettä sisältävän kattilan ja roiskautti siitä Viirron paljaille pakaroille.
  Viirto karjaisi kuin raivo härkä ja potalsi pystyyn. Hän tarrautui palaneisiin pakaroihinsa. Paljain käsin hän yritti lievittää punaiseksi kihahtaneita pakaroitaan.
  Kilikki näki kylmää vettä täynnä olevan sangon ja viskasi sisällön puoliksi Viirron pakaroille, puolet Kainon intiimeihin paikkoihin, jotka myös olivat saaneet polttavat terveiset.
  - Perkele Tikanpoika, nyt sinä sen viimmesen temppusi mänit tekemään. Suatana minä tapan sinut, Viirto karjaisi ja hyökkäsi Tikan kimppuun. Tikka säntäsi kamarin puolelle ja Viirto housut nilkoissa perään, mutta kompastui housuihinsa ja kaatua rojahti pitkinpituuttaan. Viirto iski pahan-näköisesti otsansa kamarin ovenkulmaan ja Viirron taju sammui.
  Kilikki ryntäsi koittamaan Viirron pulssia.
  - Kuolko se siihen paekkoon, Kaino surkeili ja veti mekkoa päällensä
  - Aenae sillon taju kankaalla. Ampulanssii tässä pittee hällyyttää. Jo suakel on vaekija virkatehtävä. Luuloo että piäsee täältä tylyjen immeisten kylältä, niin aena sattuu jottae outoo. Suakeli minä taijan lähtee muihe hommiin. Pahasti se Viirto iski piäsä.
  Kaino oli asettunut kontilleen Viirron pään kohdalle ja alkoi antaumuksella pussata Viirtoa.
  - Mittee helevettii sinä tiet? Eikö äly anna tietoo että seon tajuton uhri, Kilikki sanoi.
  - Miepä tiijän että suusta suuhun elevytettään.
  - Siinäpä elevyttele. Minä lähen tupakille. Missä se Möröhi lienee?
  - Sepä män Kumaraesen kyytiin. Aekovat tulla takasi. Suap nähä minä vuonna, Tikka sanoi, joka oli tullut kamarin ovelle ihmettelemään tapahtunutta.
(jat.)