KIVEN SISÄSSÄ
'''
Uhkauksia ja kähmintää ilmassa. Politiikot kiertää kehää, etsitään kamuja ja heitellään herjoja toisintuumaaville. Ootettavissa katkerraa sanailua. Mustaa pestään valakijaksi ja roeskastaa paskaa tuulettimmeen.Miihkali vaohissa ja Vaykkä kompastuu omiin tähteisiinsä. Jallis on eksynyt.
***
Kelopuussa kukkiii kesäiset ajatukset. Temppu tehdään jos ei kaava unohdu. Kankeat kaavat vaikea sulloa pieneen tilaan. Pilaanko kaiken. Hapanmaitotuotteissa on hapan maku.
***
Siivetön lentää päin seiniä ja pyrstössä pyörii puristusvoima. Lepopäivä siunataan mennen ja tullen. Mutta ei käsitetä. Mitä se on?
***
Pöytälaatikossa Rauha! Jallaat mutkilla. Päässä pyörivät hikiset sukat. Korvat hörössä kulkee juna pohjoiseen ja keukkuen jatkuu matka Lappiin. Ei pappiin ole luottamista. Satuja kertoo ja katuja mittaileen joukkojen suuret laumat. Tuleeko sitä leipää ja kalaa?
***
Raskaasti painuvat silmäluomet! Kuusen alla on kolo jossa voi unohtaa eilisen ja elää tätä päivää. Ei huolen häivää näy kiven sisässä.
***
Rollari on loikkarilla ja päässä humiseet syysmyrsky. Kohtalo koettaa taistella tuulta vastaan, vaan ainoastaan saa aikaan sanomista. Sanomista luen sateisten päivien summan. Aurinko paistaa harvoin varjossa vaeltaville. Keinovalo kylmä kaveri. Lämpöä saa risukasakin joskus. Täytyy muistaa järjenvalo. Liekki lepattaa jo!