seon taas lauantae käsillä - tae liekkö jalollaki, mutta kumminki jottae. Arrktiset tuulet puhaltellee ja moni kynsi kylmenee. Vaen siinähän seon kynsi missä on käpäläkin, vanha viisaus on tojennu ja eipä liene pahemmin metässä? Tae tietenki jos se käpälä on jäniksessä niin jänishän enimmäkseen pylykkäsee siellä kuusten katveessa. Siellä kuusenlatvassa oksijen alla puolestaan ,löytyy orava. Onko oravalla käpälä? Sinne asti ei meikäläisen tietopohja yllä. Tuntuu vaen jotenki ouvolta oravan käpälä? No, ei se kumminkaa sorkkakaa oo - eikä kavijo.

Minnoon tässä oekein urakalla koettanu puunata noeta runoratsun kavijoeta, että potku lähtisi kipakammin ja oekijaan takalistoon, mutta sepä onki, etten sanosi - sanon kuitenkin : Mahoton tehtävä. On tuo ratsu mulla niin vikurija sorttija, ettei  sitä iliman korkijaa vakkuutusturvaa tohi lähestyvä. Toki luonnonmukanen = Luomu lienee nykyvään korkijassa kurssissa.Mutta pörssikurssit on korkijampaa matematiikkaa niin seon turha koetella. Tyhyjää saa pyytämättä. mutta apajalle osuvessa saalista tullee yli toeveijen.

Tietysti tuo runoratsu on meikäläesellä vanahaa mallija - kantti kertaa katti - jos ei enemmänki. Kuitenki se noen arkipäevän tarpeisiin on hyvinki sopiva. Päästyvä tullee ja pöytälaatikko tykkää ja aenahan niitä summamutikassa ja hutikassa tullee nakattuva kaeken kansan - toevottavasti naorettavaksi - itkuvirsiksi en oo niitä aekonukkaa.

Toki mulla arkikäöttöön on vanaha ruuna jolla kyntelen näetä postaoksija ja muuta suorempaa tekstijä - Leipätekstistäki oon kuullu puhuttavan. Limppuja ei kumminkaa oon ilimassa lennelly - aenakaa oo huomannu! Voe olla että ruuna on ahaminu ne parempiin suihisa. Pittääpä terhakoetua ko.asijan suhteen alakaa asijanajajaksi. Niillähän on korkijat palakat - sanovat. Se saattaa rahahana auvveta hyvinki runsaana virtaamaan hyvinvoentija ja muuta maallista mammonaa.

Roppa tippuu jo ruunan kylistä. Pelto on kivistä ja aura on tylysä. Asijoijen naenollen pittää haalata ruuna talliin ja rehuhuva purtavaksi jospa taas huomisaamuna saa muutaman kiekan tehtyä. Mahollisuus oesi tietenki panna koni markkinoelle ja ettijä korskuva ori talliin, mutta kestääkö tallissa seinät ja pyssyykö ajuri rattaella. Eipä taija. Vanahassa vara parempi. Sitteeraan taas sitä vanahaa ja viisasta. Asijayhteöksissä papparoenen on osunu usseinki kohilleen!

Vielähän se pittää pistää esille se suuri uutisen aeha - sepä ROOMMAOS. kun muka KAOHIJA pakkanen paleluttaa alimmat aijanvitaksetki? -18.3 on mittarissa. Siihen en ota kantaa onko se laolun arvoinen? Ilimeisesti on kun siitä kaekki kanavat toetotti ääni väristen - kylymästäkö? Kukapa senki tietää sanuva. Seon niin tätä. Huomisiin! -O-