KEVÄTTÄ.
***
Huomenet immeiset! Ilimastonmuutos jumittaa -on jääny talavivaehe päälle. Siitä huolimatta läskistyneen rantaleijonan on syytä ennakoija tulevvva tilanne.Rankka laehutus antaa potkua kesään. Rinteet raekuu löysiä lupauksia. Vappusatasia leijailee ilmassa. Jollakin LI-psahtaa varomaton sana ja Haavisto humisee vähemmistojen tuskaa. SIPI-lä munii eikä ruottalaenen jummarra että lasetettaan alamäkkeen.
**
Joo varotusvalo puuttuu. Ei pysy poeka rattaella vaekka köysillä sitosi. On niin velttuva tavarraa että solluu kuormasta väkisellä tielle. Vaen sitä se tekköö kun ei ota terästystä joka antaa ryhtiä rymistellä pitkin ja poekin. Turhuuen markkinat iskussaan, Tekkee pahhaa jäläkiä BKT.lle.
***
Ei tarvii liukuvoeteita on sevverran liukas tappaos. Paremminnii pitovoijetta jos vetaseis että pitäs kutisa. Kuteista puhheenollen , luotijen laolu vaen soe...Noen virtuvliati. Pienet ikäluokat huokaa taakkojen alla.
***
Tuo jalakasieni ottaa tosijjaan liikaa mielenpäälle. Ei tuota kehtaa ies kokkeilla. Elä kaveri tyrkytä aevan kaekkija harrastuksijasi ylleiseen käöttöön. Se voe jäähä luu jakajan kouraan ja miten suu sitte pannaan?
***
Suu pannaan säkkijä myöten ja sillee... Poessa yltäkylläesyys ja esiin puute ja kurijuus niin eiköön tuo ala maestuva elämältä. Elämältä kaeken saen...Tae aenaki sen mikä maestuu pahalta - Luktar illa!