HÖPÖTTELYÄ
*****************
Joo ilimoja seon pijelly. Onneksi noeta on riitelly. Se oesikki melekosen hankallaa jos vallan iliman ilimoja pitäs? Seos aevan iliman aekusta ja peräti kae tuomittavaa.
***
Tietennii jos semmossiin istuntoehin tuomareita löytyy? Viemäreitähän kyllä on ja myita ryöväreitä. Saaketti nehän vie vaekka tuhkat pesästä.
***
Tosin semmosija tulisijoja eijoo joessa oesi tuhkaa. Jotenka näen ollen tullaan sellasseen tulemaan, että perkiisi, nehän on vieheet uunitkin. Aekoehin on eletty. -tana.
***
Vaeseon tätä! Ei niille mikkää riitä. Kohta pittää köyhän vajeltaa mulukkusillaan ja mistä tullee se laopijas samarijalaenen? Onkohan se samarijalaenen sillon aekoenaan ajanu Samaralla? Tämä noen sivuolettamuksena vaen tuli mieleen.
***
Tietennii jos uppoutaan oekein olleellisesti tuohon tuhkanvienti roplematiikkaan niin minä muistan sen ajan kun meikälläki oli uuneja. Pari kertaa vuuessa kävi semmonen ukko joka vei tuhkat ja nojet pesästä jopa piipusta. Ja jos en aevan väärin muista, mikä seki on täösin mahollista, niin se ukko vei rahatki. Melekeen vei akanki , vaen saen hanttapuolesta kiinni. Nythän tuota ei oo semmosta vaaraa. Vaekka sanotaan että vaara väijyy aena tiellä. Kyllä on ollunna meleko tasasta.
***
Lapinmieshän se niihen vaarojen kanssa taestellee. Vaen sepä ei mulle kuulu. Ei nävykkää on sen verran mutkaa matkassa.