LAEHUTUS
***
No, sehän on usseimmin epätoevoenen yritys, josta ei tuu muuta kun pelekkää sanomista. Valtavat määrät laehutusmoskaa kaajetaan päänravosta navanseuvulle. Kärsitään sitte turvotuksesta ja röyhtäelyistä.
***
Kunnon laehuttajalla on aena henki katkolla. Ja kun yksi laehutusmoska ei anna tulosta, meinaapa päenvaston paenonousta, niin vaehetaan merkkijä. Kevvään aekana käyvvään läpi koko skaala ja rahapussi on laehtunu ei laehuttaja.
***
Sitähän eijoo kukkaa tutkinu onko niissä tabuissa muuta kun sahanpuruva tae vaekka lehemänpaskaa. Mitä pahemman makusta sen kovempi on lääke. Näen on kaotta aekaen uskottu. Eipähän noeta taija hyvänmakusia ollakkaa - Lääkkeitä.
***
Tosin makuhan on maestajan kielessä. Riippuu mitä on tottunu maestelemmaan. Eikös ne hurrit syö niitä hapan/märänneitä silakoeta. Ne pittää sitä suurena herkkuna. No ne tuolla lännessä ovat meleko omituisia muutenki - mieltymyksissään.
***
Vikkuuttelin muuan aamu sitä siejätyshoetuva. Nythän tässä on sivuttu asijaa. Siejätyshoeto pitäsi pistää päällensä. Pitäs sietää, että vaekka kahavipöyvässä on nisua, anataa olla. Jos on hyvvää soppaa, joka aena on, antaa olla vaen. Ei kantsi koetaa syömällä hävittää.
***
Tulen raportoemaan siejätyshoijon tehokkuutta tässä matkan varrella. Aenaki mitä oon toesta päevää hommaa kokkeillu, niin näöttää hyvälle. Tosin suklaalevy tuossa laatikossa on aottanu asiaa ja konijakkipullo. Siitä on nätti ottaa kopsuja kun sattuu jano yllättään. Tietysti vaen pikkuset siivut. Noen terveyvven merkeissä.