- Joo, minä tässä oireilen kovissa omantunnon tuskissa. Katsopa, kun kävin kirkolla eilen. Palatessa erehdyn käymään Tonttisten mökillä. Se reissu olisi kylläkin joutanut jäädä käymättä... Paavo  sanoi ja rapsutti sepaluksen tienoota.
  - No voi pirulauta. Puhuiko ne minusta?
  - Heh! Taisihan  se Reeta jossakin kohdassa mainita.
  - -kele vieköön koko Tonttisen sakin. Juottivat ensin puolivalamista pontikkaa. Ihmekös tuo jos maha meni sekaisin ja päähänkin pesän rakensi piru. Pikkupirut sitten syötti päähän riettaita ajatuksia.
  - Sekö on sittenkin totta?
  - Jaa, mikä?
  - No sepä että köyrit Reetan kanssa?
  - Lähellähän se oli, vaan  ei saanut kärkeä kastaa, kun se Jallun hyväkäs heräsi unestaan kusikierrolle.
  - Voi hyvä veli, minä sitä sorrun ihan siihen itseensä. Kato, kun Jallu oli lähtenyt asioille kaupunkiin ja Reeta oli yksin kotona. Täytyy tunnustaa, että olen sortunut ennenkin, joskus nuorempana, Reeta kun on ollut  auttavainen nainen. Mikäs siinä, sehän oli nuorena nätti  tyttö, vaan nyt on melkein kuin noita-akka, tai metsänpeikko.
  - Heh, heh, vaan olet sinäkin kokeillut sitä metsänruusua. Ei kai se Jallu olisi välittänyt, vaikka olisi silmäin alla pannut. Jallu kun ei ole mustankipeä... Eipähän tarvitse itse vaivautua niin tiheään. Tahi eiköhän  se Jallu liene ruuna, ei enää kykene.
  - Totta puhut. Jallu joskus ihan yllyttänyt että käy suikkaamassa tuota Reetaa, se kun on niin vihurissaan. Ja  minähän kävin, ei siinä mitään. Vaan nytpä kun on ollut vuosikymmeniä  väliä niin  tarjosi yllätyksen. Sinä vissiinkin selvisit tuurilla?
  - Mistä? Olisin minä  kiksauttanut, vaan se Jallu saakeli kaato kirnuuksen.
  - No, satiaisista. Saatana nytkin polttelee mahan pohjaan, pallit on kuin tulessa. Mitenkähän näistä pääsee eroon?
  - Satiaisia? Elä helvetissä! Kylläpä lykästi, kun en sieltä pehkonpuolelta edes meinannut. Olipa, olipa ne  tuurit matkassa. Tuota, odotahan kun mietin. Hävittää ne täytyy ennen kuin syövät koko miehen.
  - Älä hyvä kaveri pelottele, muutenkin tuntoa painaa. Olisi maailmanloppu jos asia kantautuu eukon korviin.
  - Joo nyt keksin, Raidhan  se tappaa kaikki ötökät. Lähdetään  kahville ja sitten mennään tuonne navetalle, siellä on uusi Raid tölkki. Pannaan pirrinpurijat päiviltä.
  Jaska oli tavallaan  hyvin helpottunut, kun Paavon asia oli osoittautunut siksi mikä oli. 
  Tovin Jaska oli jo otaksunut asian koskevan nimen laittamista  takaajan kohtaan tai muuta sellaista.
  Satiaiset olivat hänen kannaltaan ihan harmiton juttu. Pihan yli  kävellessään hän kouraisi nivusiaan, mutta mitään ylimääräistä elämää alakerrassa ei tuntunut olevan.
(jat.)