PÄIVÄNAVAUS.
Silmissä näkyy kajastava toivo. Usko on nukkumassa ia Rakkaus on vallannut naapurin mummon. Silmät ristissä n hän katsoo menneitä kuumija öitä! Öitä jotka milloinkaan ei palaa salaa kumminkin on lupa muistella.
***
Maalari lakossa, loistavia värejä maalaa ruska, oi mikä tuska on papilla. Tekis mieli mutta ankarat säännöt estävät huvittelun , mutta kuvittelun sallii. Ja himosta punoittaa papin nenä.Silmät ristissä käsi käy ja vaikeaa on laukeamisen tuska. Armo  käy oikeudessa ja syytöntä sakotetaan.
***
Kauas kaikkoaa pitkät pilvet ja sumuinen sää valuu papin poskille, oi mikä elämys, sanoo pappi ja anoo synnin anteeksi. Ja saa taas!
***
Sukulainen herää henkiin ja nappaskenkiin painuu karvainen kavio. Ohoo huutaa suku ja rippipuku saa hätäkasteen. Lähistöllä tapahtuu kaameita - Vaari katsoo mitä muori on syönyt ja paikalla on kaamea haju!
***
Ja kaiken yllä näet synkät pilvet jotka lupaa rajuilmaa. Hilmaa se ei pelota vaan käsi nyrkissä odottaa huomista päivää..
***
Sataa ja tuhatta kulkee auto tiellä pölyt saa niellä joka vaeltaa ilman suojakypärää. Kehdossa keinuu eliitin sivistys, kateus ja ahneus kaataa suurenkin talon vain heikon valon näen pimeydessä : Päässä surisee kesäpörrkiäinen ja viimeinen tahto ei voi täyttyä!