PUUSTA PITKÄÄ
***
Lyhyttavaraa lisukkeeksi. Taas aletaan alusta- loppua näkemättä. Sokea silmä ei valoa havaitse, eikä kylmä sydän lumimiestä sulata!
***
Keväinen päivä luonnon muuttaa voi. Puusta pitkään katsotaan tulevia päivijä. Ennustajaeukot kuumissaan laatii ennustuksia ja katso ! Kesä tulee aikanaan kunhan lumi sulaa ja routa lähtee ajamaan porsaan kotiin.
***
Menneet päivät horisontissa, tulevaisuus taattu. Maattu on jalat kippurassa. Unessa nähty, hän tulee ja muuttaa kaiken. Hallelujaa huutaa yleisö ja lujaa juoksee pyhähenki mätikössä.
***
Taivaassa tarjoukset lopussa. Lapsilla itku. Tarjoillaan vaan olematonta. Uskoo ken voi Toivo ei toivoaan menetä. Usko ei uskoaan tuhlaa ja Hiljalla on suu solmussa.
***
Pitkä matka on menneisyyteen, tuleva tarjolla. Ota siitä älä nirsoile. On se syöpä säästävälläkin. Ruoste raiskaa eikä polliisi koipiaan notkistele. Puujaloilla parempiin päiviin...
***
Huojuvat hongat humisee ja tikka naputtaa tahtia. Ajanhammas nakertaa kovaa puuta. Suuria puita mätkähtelee nurin ja kuriton sukupolvi on kadotettu voima. Paluuta ei näy!
***
Tuskaisin silmin katsoo äiti lapsensa kärsimysta. Tabu on lopussa ja rahatkin. Vierotusoire valtaa koko kehon. Tuskien taival kulkee ympyrää, Päämäärä on saavuttamatta. Kuolema korjaa rikotun elämän.
***
Ilimoja pitelee. Tuulet hurjina vinkuu. Rauhaton ei saa paikkaansa,  Luoja ilimasa asettaa ennenmin kuin paha akka tapasa. Tuurilla seilaa laivat merellä eikä mollilla ole sanan sijaa. Sana sijansa saakoon, jotta me kelvolliset olisimme!
***
Kelvottomat katselee sioittumiskohtaa. Tuskalla synnytetty ei pääse helpolla. Historia toistaa, tuskin poistaa maailman tuskaa. Tulevat katsoo jalansijaa ja suuria saappaita.
***
Maa makaa pommiin ja katkera on kaiken loppu. Ilmassa riippuu Damokleen miekka. Suuret sanat suuta halkasee ja ahaneella on paskanen loppu
-Oiva Pennanen-