23 min ·
 

VÄLLÄÖKSIÄ.
***
EI HELEKUTT, tuumi Trumppi, iltakusella käyvessään. Pili oli kylymässä kutistunu niin että kohomesin sormin saanu ulos. No. kuset meni housuun ja lämmitti hetken Trumpinn sääriä. Johtopäätös: Ny on lisättävä saastettta kehiin ja hiiltä kattilaan. Päästöt tappiin niin eiköhan lämpene? Trumpin mieleen lipsahti huoli, että pesti loppuu kohta. Armeija pittää kuttua kavulle ja panna kovat piippuun. Eiköhän mee perille, että oon mshtavin ja ylivertanen maaanpäällä -
*****
HILIJASUUTTA huokuu maa ja taivaskin. Pimeys on syvyyden päällä.. vai onko välii? Väliaikana voi tehdä väliaikaisen haluttomuuden, joskin on myös varauvvuttava seurauksiin. Sumuisin silimin kattoo yo kirkastuvvaa aamua. Poissa on yön harhat ja kesäaamu antaa potkua päivän seikkailuihin-
***
ON taas riemuliiteristä etittävä naamaan virnettä ja Hörötyskopista kivoja visijoeta. Hyvin se aeka mennee. Lisäksi melekeen kaekki on uutta ja ihimeellistä, kun aeka on syöny muistiluuta, niin että oma nimiki on joskus kattelussa.
Peilistä kattoo vieras tyyppi ja matkii meikäläisen virnuiluita. Inha tyyppi.
***
EIPÄHÄN sitä tiijä jos Koiraskin poikii. Ihimeijen aeka eijoo ohitte. Jokkaenen päevä on haaste, uusi ja samalla vanha. Samanlaisella konilla ratsastelua. Varikolla ei vaihtoehtoja. Yksi tissi - yksi ääni...kaikukoon koko lääni kun häjyt tuloo. Halavat on hullun huvit.
***
KALKKEUTUNEET aivot piikkilangassa repsottaa. Ei kelpaa ... Korkeintaan markariinin aineeksi. Naukuen Keiju tanssii rukiisen päällä, eikä alulle loppua näy. Näin käy kun ei pijä varojaan, vaan ripottellee ne maaliman tuuliin. Varaton vahtii kuuta nousevaa. Vieelä ne kerran osat vaehtuu ja sitte näötetään: Kuka maarää ja kellä valta -- valta meijjän on! kenen joukoessa seisoo?? Iloista antajaa -- löytyy! Aeka kultaa muistot!
***
LYHYTTAVARAA kaupataan pitkämielisille.. Yksituumaisia ei varastossa. Kolmituumasta kyllä löytyy. Seuraamukset tievostettu ja jokohan jalakapuu on valmiina. Häpeäpenkkiin istuu rienaajat ja väärät valtijaat. Yksilöt syövät lauman saaliin. Ottaa kaaliin ja sapettaa, kun eilinen ei voi olla tänään. Eilen hyväpäivä, nyt sukat pyörii jalossa ja aivo seisoo...‎Elä hetkessä, seon äkkiä ohi!
***
MUMMO lumessa etsii helpointa paikkaa. Käsijä palelee ja varpaat jäässä, mutta päässä on hempeät ajatukset. Ylämummo valvoo eikä saata meitä kiusauksee, Janssonilla on valinnanvaraa ja Mummo itte lankijaa eikä nouse ylös vaan antautuu, , Janssoni onki kovana. Tyyvy siihen minkä sait. Heitä Mummo ne talaviduunit, nyt on kesä.ja lempeen aek.