RIEKALEITA.
--
Vaalea kesäyö huokailee  rajusti puiden oksissa, Puut kumartelee voiman edessä ja vilkuttavat oksillaan ohikulkijan  rajussa syleilyssä. Harmaana yötaivas katsoo kyynel silmässä kaatuuko kukaan?
***
Eipä aikaakaan kun Tuuuli saa aikaan muutakin kuin sanomista. Ryskyen kaatuu kuusivanhus. Syvänvika, sannoo metsuri. Tekomies ei kauaa käsiään kahtele kun tarttuu toimeen ja ryty kuuluu kun poika painaa. Ei ota lainaa, vaan tulee toimeen omillaan.
***
Taito tallessa ja vasara ja hohtimet. Nippu aetalankaa ja järki päässä niin saa jo ihmeitä aikaan. Suuret sanat ei suuta halkase eikä saita sanojansa syö. Tekomies tekee eikä kysele.
***
Hetki heijahtaa ja vesi virtaa, ennen kun eilinen on huominen. Periaatteessa vuuen päästä ollaan taas samassa päivässä, mutta onko se sama? Kysyy hän ja vastaa itse: Ihan sama.Ehkä jottae uutta on opittu, tae sitte ei!
***
Eilisen riekaleet lojuu lattialla ja huominen jo tekee tuloaan Taitaa tulla hyvä päivä? Se näkee ken kokee. Katiskassa veden eläviä ja hapen puutteeseen kuollut piisami.Piru räpiköi merrassa ja televerkossa ite saatana!
***
Sen siitä saa kun kaikkensa antaa. Tuhkat viiään pesästä eikä mitään tule tilalle. Pilalle menee maitotuotteet auringossa eikä lihapala kauaa paikallaan pysy. Lihansyöjät liikkeellä jo aamusta. Musta saa antaa merkin menneestä. Tapolan Musta on pelkkää veripalttua. Paltto yllä tarkenee kyllä kovassaki tuulessa.
***
Työstä tekevän tuntee, sekasorrosta typerän. Kaiken keskellä kesäinen päivä ja synkeä on syksyinen yö. Siitä se lähtee jos ei jo palaa - vaikka salaa postipankista meinaan. Vaekka sehhii lie jo eilistä.