- Kukapa se varalle? Tonttisen Jallu?
  - Eihän siitä Jallusta  ole enää meidän Ellille. Se pitää olla kulttuuri-immeinen. Tietenkin viisas ja oppinut.
  - Eipähän niitä mahda ollakaan tällä kylällä muita kuin opettaja Kärhämäinen?
  - Joo, se hyvähän sinne tuli?
  - Vaan jospa se vaikkapa alkaa Ellin kanssa muhinoimaan. Siinä Jaskaltakin vitsit loppuu.
  - Sepä on aivan se ja sama. Kunhan ei mene niin kiihkeäksi, että alkaa vokotella mukaansa. Menee vellinkeittäjä.
  - Sepä taisi se Kärhämäisen virolainen vosu kyllästyä? Se jonka kanssa Kärhämäinen siellä kulttuuri-illassa oli yhtä pataa.
  - Ellillehän se muutama höynä oli kertonut, että se oli se virolainen vokotellut vain rahoja Kärhämäiseltä. Opettaja kun ei ollutkaan aivan niin vain antanut, niin oli yhtenä yönä häipynyt ja vienyt kaikki Kärhämäisen käteisvarat mennessään. Muutamia satasia.
  - Taisipa tulla kalliiksi sekin tuontiliha. Paavo nauroi vahingolle.
  - Eläpä jo muuta sano. Lieneekö Kärhämäinen saanut siltä tuliaisia. Niissähän kuulema monenmoista. Saattaa olla  pahempaakin kuin satiaiset.
  - Siinäpä onkin nyt Jaskalla tuskan paikka. Jospa Kärhämäinen antaa Ellille pienen sievän aitsin? Siihen ei taida enää Raitti tepsijä.
  - En minä usko, että Ellikään niin  suohullaan olisi, että alkaisi värkkäytyä.
  - Herrat osaavat temppunsa. Sepä voisi Elli olla hyvinkin helppo. Sille kun on  kulttuuri niin verissä.
  - Asiaahan sinä puhut vaan minä olen torautunut kokonaan niistä touhuista. Jos se alkaa paineeksi heittäytyä niin voi pistäytyä Tonttisella kylässä... Mitenkäpä sellainen sitten olisi, saisiko Perälästä naapurinapua. Ikäänkuin lainan takaisin hakisi, Jaska nakkasi.
  - Ei kai se Elli ole mennyt höpiseen?
  - Kaipa minua härnätäkseen puhu, että Paavo on panomiehiä. Saakeli, yhteistähän se on kavereiden tavara. Pohjustan vaan, että jos väkivelkasilla? Ei kumpikaan jäisi  saaliiseen, Jaska, muka, totisena selosti.
  - Kyllä se sinun pitää Kertun kanssa neuvotella. Voi olla, että sillä on jotakin vaatimuksia homman suhteen. Minulla ei olekaan sen suhteen mitään...
  - Pitää palata kahden kesken asiaan, kunhan tarvetta ilmenee. Vaan  olihan minulla muutakin asiaa.
  - Kerro vaan huolesi, niin koitetaan yhdessä ratkaista. Kaipa siitä johonkin ratkaisuun tullaan. Jos ei hyvään niin ainakin huonoon.
(jat)