Meitsi ei oo nykyään markkinahulinassa käöny. Silti on hyvä lämmin olo ja hellät jalat. Jokin tässä mättää vaen vitunko välliä silläkkää on. Arki menee kaurapuuroannoksella. Jos silläkkää. Entistä evästä riippuu leuan alla ja aivan mitätön ei ole juomapuolikaan. Kraanasta irtoaa. Ei ole jäässä eikä päässä, vaikka päänrako ottaa vastaan kun kaataa.
***
Heinät heiluu ja kukkulat horijuu. Tulivuoret tupraottaa tuhkaa silimille ja filimille kuvastuu tuskainen irvistys. Pelastuu ken voi. Jos ei voi niin voivoi! Ei maha mittää!
***
Komijat huomataan ja kauniit palkitaan, mutta maan matoset noukitaan parempaan talteen. Niissäkö tulevaisuus? Ken elää se näkee jos on näkö tallessa.
***
Taijettaan palijo ropakantaa panna liikenteeseen ny lama on liikentessä. Kuki pui nyrkkiä näkymättömälle viholliselle. Käsi ojossa että mulle, mulle! Toinen Käsi taskussa nyrkissä. Ollaan me kyllä meleko sankareita?Melkein jokainen, paetti Ville!
***
Kah näenhän se mennee. Poes joka pahentaa. Vuan kylläkae se joku ratkassennee tämän urraa aukasevan ajatuksen. Tai liekkö välii? Kuka se tajuaa!? Tae mikä sen tietää mitä sattuu Otetaan vastaan mitää kohtalo antaa!