KÄRISTYSTÄ.
***
Mallikasta aamua jokkaeselle näelle sivvuille eksyneille. Ei tarvitte laenkaa hätkähtää, ihan tallessa täällä on. Myöski tarijoelu pellaa. On monen makusta vätkytettävää ja pöyvässä virtuvaali kahavija ja pullaa. Käristystäki. Täötekakut loppu vjjkonvaehteen  iskänpäevään. Sitähän olikin makijaa mahantäyveltä.
***
Oesi tietysti perin toevottavvaa vetasta tähän jottae mukavata juttuva. Ny kumminki tuntuu, että takki on typötyhyjä ja pöksytki kävin kopistamassa hetki sitten, ettei löyvy oekein siltäkään osastolta maenittavvaa.
***
Se on toesinaan tahkijaa ja toesinaan sitä innolla lakrattellee ummet ja lammet. Oesi tietysti kovin onnellista jos aena keksisi uutta ja erikoesta. Näen ei kuitenkaan ole sattunut pitkään aikaan. Tiijä mistä se oekein kyppäsee kun aeheitahan on maalima täönnä, mutta kun sen saaminen ns. lihaksi on kovin vaekijaa.Ehkäpä tässä syksyn synketessä voi kaapasta jotain näkyvää, sillä synkkyys se aukasee runohanojakin jos aukasee.
***
Tosijaan. synkkyyttä on tänä syksynä riittänyt. Kylymää ja kostijaa. Arska ei oo palijo pilikistelly. Sitte kun se mahollisesti naamasa näöttää se on niin matalalla että lämpösäteet hurahtaa sivutte.Tosi synkän näköstä nykki.  No, niillä evväellähän sitä mennään mitä on salakussa.Sitte kun se kirkastuu se tuo pakkaset. Se onkin vanahalle henkilaeta ukolle myrkkyvä. Onneksi se pysynee seinien ulko puollella. Että Nou hätä.!