OORAVANNAHKOJA
***
ELONMAENINKIT ne tietysti korkijana käyvät, niin ku ovat aena teheneet.Aena on elomerellä joku merihäjässä jopa peräti hukkumassa. Harvon on kukkaa pelastusrenkasta hukkuvalle viskaamassa saatikka tukkimassa venneen saamaa vuotuva. Jos ei soutajalla satu itellään olemaan lompakossa täppijä tae irtonaesta setelirahhaa jota myös taskuhienoksi sanotaan. No, nimijhän ei miestä pahenna saatikka sitte vaehonvälinettä. Samanasijan ajjaa vaekka oravan nahka jos joku pistää siihen jonku vesileiman ja holokrammin hännänpäähän. Mitäkö hukkuva rahalla tekkee? Höh. tietenkin tukkii sitä rahanreikää...
***
Eipä se osumaa kauvaksi heitä jos ei satu hosumaan. Tarkka tähtäös on aena paekallaan. Esimerkiksi jos aekoo jottae kaverija kusta silimään on tähtäys hyvinkin tärkijäässä roolissa. Jos hötkyilee liikaa niin eipä siinä tuu kuin sanomista. Se on enimmäkseen asijatonta palautetta jota ei niele kakistelematta saatikka purasematta nielase.
***
On toki onnellista ja varsin toevottavaa, että kaekki syötävä on korvamerkittyä ja alkuperä on tarkasti jäljitettävissä. Mennään jakokketjua tuotajaa kohti lenkki lenkiltä. Jos kohalle sattuu heikompi lenkki ja se arveluttaa on otollista ottaa ritolat ja tehä vankat johtopäätökset ja pakittaa lähtöpisteeseen. Näetä kettinkejähän riittää vaekka ilimaesjakeluun, niihin tulisi kumminkin suhtautua suurella epäluulolla. Tulisi sulkea korvansa viettelyksiltä. Korvatulpat on OK ja taustamelukin pelastaa monenkin rahat ja oravan nahat.