Komijaa keväistä aamua teille kaikille, niille varsinki jotka työn ja levon tai sairauden takia eivät jaksa konetta avata. Aamua myös teille te luonnonluomat ( nykyään ei sanota Luojanluomat)Se viittaa liikaa uskontoon ja sorsii vähemmistöjä - kuulema? Mitä tuo haetannee jos joku risuparta saaki potkun perseeseen - tiijä vaekka kokkee herätyksen?
***
Hajurako mielessä vajeltaa kevä pörrijäenen tuosuvaa kukkaa ettijjen, mielessä vaen makija mesi . Käsidesi on unohtunu ja empimättä pörrijäenen käö kiinni kun sika limppuun. Jäökkänä onnesta tekkee temput ja ettii taas seuravaa hajurakuva josta levijjää pörrijäesenottaluuhun pökerryttävä tuoksu. Vaekka pohojonen puhuu pörrijääesen on kuuma.
***
Tosijaan - pahoista epäilyksistä huolimatta komijat ilimat on saaneet jatkuva, Kotvalleen ei oo satanu. Tuo tuuli vaen pitäsi kammeta tuonne etelään, jospa ne maksaa meijän tukieuroja lämmenneelä ilimalla. Äkkijäkö se muutama milijaarti tullee kuitatuksi? Ihan ilimaseksi. Konkurssin partaalla taestelevat firmat saa tukipönkkijä eikä pohojostuuli jäävytä orastvvaa nousua. Tiijä näetä.
***
Politiikan puolella on ahaneesti otettu kantaa puoluevaehoksiin . Sossujen karsinassa on vipinää. Ihan sama minkävärisenä mahtavan tilin kuittaa. Rahan puutehan se jarruttaa, mutta sehan on vaan haaste. Ideaa kehiin ja hihoja käärimään. Otetaan laenaa nollia riittää isonki lumeron jäläkeen. Nolla ei oo mittään aattelee ministero ja onnosta vapisten kirijottaa vejekakirijoja kuin liukuhihnalta.
***
Joo, vaen eikae tässä. Suvituulet soettaa ja kirjosieppo laulelee pöntön orrella kirkkaen äänin. Jo vain se tuntuu mukavalle. Luonto aivan pakahtuu uutta luodessaan linnut kuksii ja munnaa syntyy.Vaen niin pittääki. Jatkuvuus on taattu. Nautitaan kevväästä täysillä. Kuunnellaan luontoa me - luonnonluomat!