...tähän aikaan alako olla vipinätä halakorantteella. Kaekki vappaa ajat piti jyskää pikkupuihen tevossa. Jo pienestä alle kouluikäsestä siellä piti olla. Pinota pikkupuita pinnoon, että ne sopivat katon alle liiteriin.

Ja klapuja, tai ei niitä meillä päen klapeiksi sanottu. hella-tai pikkupuita ne olivat. Tuli kae sille lämmölle hintaa jos laskis nyky työhintojen mukkaan. Siihen verraten sähköki on ihan ilimasta.

Aatellappa nyt. Ensin syksyllä mykyttää kirveellä viikkotolokulla rankaa läjään. Sitte kun lumi tuli hevosella ajella kilometrien takaa rangat rantteelle. Ei ehtiny kun parireissua päivä. Siinä meni aikaa ja evästä ennen kuin kamala rankakasa oli liiterintakana. No, oli se mukavaaki kun kevä aorinko lämmitti ja tunsi kun luonto alkoi elää.

Sitte kun keväaorinko alako lämmittää, ja täe korvallisella ellää alettiin pokasahalla rankoja katkomaan ja kirveellä halkomaan pölkyt ja pinomaan. Sitä souvvia sitä riitti aina perunansiemenen nostoon asti, joka oli Vapunpäivänä.

Ei se ihime jos nykynuoriso rimpuilee ilikeyvventevossa, kun ei tarvii olla tekemässä pikkupuita.Naputellaan vaen älykännyä ja pellaellan nettipelejä. Jospa lie kohillaan.  -O-11.4.2014