VAPPU...
,,,antaa siivet ja vie jalat alta. Alkosta voimaa koneeseen ja myöhemmin neliveto päälle ja yrjö pyrkii kaveriksi. Kantomatka omaan vuoteeseen Via Dolorosa. Valtion pahna on vapunjuhlijan taivas. Tämä ei mun ohjelma, mutta näin kuulemma menee kun työnorja ottaa tilasuuvesta vaarin.
***
Viimeiset lehdet putoaa kun kiireemmät ryntää ensin. Hesarissa kauhujuttuja politiikan pyrkyreistä. Armo tuo oikeutta ja rosmolla tippa linssissä. Virsiä veisaa uskovien kuorot ja pakanat kiroaa lakanan valkeutta. Ottaa silmään erikoisuus. Silmät kiinni ei näe. Kuvitella voi.
***
Kuka postin toi, vai toiko kukaan? Lähde mukaan, aina se mahtuu, jos mieli palaa. Sammutusruutat vakijovaruste. Roihut sammuu kaikki väki nukkuu ja kukkuu käki eikä pesi. Huoneisto vapaa huomenna. Tänään kavutaan Pinnettä, että päästään laskuhumalaan.
***
Lehmät lentää , sielu saa siivet. Köyhässä on rikkaan alku. Sioitukset pielessä alamäki mielessä ja se pysäys joka on äkkinäinen ja vaatii ryhtiä..  Temari nauraa tilastoille ja ottaa pikavippejä, kyllä seuraava hallitus kyttyrät korjaa.
***
Aika pilaa kaiken mihin tarttuu, mutta karttuu syntikuorma ja hihna katkeaa. Toivotaan pahinta, pelätään parasta, kukaan ei varasta sioitettuja ajatuksia. Sika kätkettynä korulauseisiin ja koira haudattuna maireaan hymyyn, Sudella on sudenturkki yllä ja ketulla häntä kainalossa. Kanat - loppu on lähellä! Kukko kiekuu kolme kertaa.