OSA.91.
 - Saatana kun sotkeutuu nuo paikat. Hällä väliä. Kun pääset kuntoon pistetään torppa palamaan. Siinä häipyy kaikki jäljet. Tänne ei kukaan tule ainakaan kuukauteen. Eivät ole koskaan palanneet ennen kuin toukokuun lopussa. Muistat vain että pysyt sisällä ja et pidä valoja, etkä huiski ikkunassa. Saat levätä aivan rauhassa, Kilinä selosti.
  - Eikö sulla ole mitään joka turruttaa?
  - Otatko aspirinia? Tuossa olis.
  - Kato hanuriin. Niillä ole vaikutusta.
  - Omapa on asiasi. No niin nyt siinä on uusi tukko. Minä kaadan vielä tätä pirtua tähän siteeseen. Ei takerru enää kiinni.
  - Nyt tuntuu paremmalta. Toki se on tuskilla, mutta helpompaa. Jos tuota saisi nukkua tänä yönä. Koisitko sinä täällä? Olisi mukava jos olisi joku antamassa vettä.
  - Lupasin kyllä mennä muutaman luo. Tai sama se ei tule ekakertaa pettymään. Aamulla mun täytyy lähteä aikasin.Onneksi ei tuossa naapurissa ole näköyhteyttä tänne. Kuitenkin tarkka pitää olla. Se on paha jos kytät saa vihiä. Tarviiko sinulle tuoda mitään?
  - Lakritsaa tekee mieli.
  - Hehee! Sitä pitää muutama pötkylä tuoda.
  - Nyt isketään unta palloon. Kello aika lähellä puoltayötä.
  ***
  Kumarainen oli kiukkuinen. Monta päivää jo oli kulunut. Porukat olivat duunanneet sekä kentällä ja materian tutkinnassa. Tiedettiin jo aika tarkkaan tapahtumien kulku. Tiedettiin syylliset. Etsintäkuulutus oli epäillyistä
 koko maassa. Mutta syylliset olivat kadonneet maan alle.
  Ei edes vasikat osanneet sanoa yhtäkään vihjettä. Tänä aamuna pitää panna toimeen todellinen operaatio syyllisten saamiseksi vastaamaan teoistaan.
 - Pökiö! Sanohan mikä tässä tilanteessa olisi varmin tapa savustaa rotat kolostaan.
 - Kauhuhan voi olla vaikka ulkomailla. Äkkiä sillä isolla pyörällä tempasee Ruotsin puolellekin. Tässä on monta päivää mennyt viimeisestä murhasta. Saattanut jo samana yönä olla Ruotsissa.
 - Entäpä Kilinä? Miksi se on kadonnut. Ainahan se on pyörinyt kaupungilla. Ei edes ole sitä Toyotan romua näkynyt. Onko Kauhu nupannut Kilinänkin?
  - Oletko sinä soittanut Turakaiseen tai Niemeen onko siellä näkynyt Kauhua?
  - En ole soitellut.Pitäisköhän?  
  - Et sä enää ehdi Tikka ja Kilikki jo tulee.
  - Taitaa kellot jälestää tai yleinen väsymys on vallannut koko porukan.
  Tikka tuli tarmoa täynnä. Virtaa oli miehessä liikaakin:
  - Perkele arvasinhan minä. Johtoporras hautoo muniaan niin vakavana. Hei eihän maailma tähän kaadu. Kyllä se Kilinänkin kilinät kuullaan.Viskari oli haistanut jonkin johtolangan ja aikoi seurata sitä. Oli joku vasikkä mölähellyt jotain. Mutta... 
...onko vieläkään kuulunut mitään tauluista?
 - Sinullahan se on ollut erikoistehtävänä. Naiset taitaa olla vaan mielessä?
 - Toki naiset ovat aina etualalla. Hyväntekijänä on pakko uhrata kallista aikaansa myös naisten hyvinvoinnin eteen. Mutta olen minä hiukan edistynyt. Eräältä naiselta kuulin muutamasta taulukauppiaasta.
(jat.)