HASSUJA TARINOITA
kuulin palijoki äetimuorilta kun olin poekonen. Oltiin työpari navettahommissa tuosta mun 12v. lähtien.  Tietystä syystä johtuen. Hölömöyksissäni opettelin lypsämään käsin tuossa vaiheessa.
***
Annahan olla siitä tulikin sitten minun ainainen piina. Mihinkään ei voinut iltaisinkaan mennä kun piti olla navetalla. Aina piti käyä pari kolme lehmää lypsämässä aamuin ja illoin. Huolimatta kouluunmenosta - sitä ennen navetalle. Silloin ei ollut lypsykoneita ja isännäthän ei navettaan astuneet. Korkeintaan silloin kun oli jokin mulli siinä ijässä että se alkoi kelvata teuraaksi, sitä piti käyä mittailemassa.
***
Noissa navettahommissa äiti kertoi kaikenmoisia tarinoita. Olisi vaan pitänyt tarkemmin tallentaa muistiin niitä juttuja Pikku Hierojasta, LasiPertistä. Silikosesta ja mitähän niitä olikaan. Äiti oli hyvä kertomaan ja meleko rouvipuhheinen, että jutut oli hauskoja ja ehkä hän oli pannut höystöjä sekaan. Harmi vaan kun ei tallennus ole toiminut. Joitakin pätkiä on mielessä säilynyt, mutta niin paljon unehtunut.
***
No, mitäpäs noista. Ollut on ollutta ja mennyt mennyttä. Nykyään tuskin kukaan joutunee alaikäisenä pakkotyöhön. Siihen aikaan se lienee ollut yleisempääkin?
***
Kesäajasta huolimatta mittarissa - 11ja risat. Joutuu jo kyseleen millon lämpiää? Pilvipeitto on vankka ja taitaa sajettakin olla tievossa. Vae eihän me välitetä. Otetaan vastaan kiitellen mitä ylhäältä annetaan. Sunnuntae jaFormula-hauskaa on tievossa ja maaliskuuki alakaa olla lusittu. Herranen aeka sehän on pijan taas juhannus ja sittehän se onki kohta syksy Näen se mennee.