...semmostahan se Tarvajärvi "Aamukahavilla"  höpisi.

Meleko yksinkertasta viihettä sitä ennenvanahaan kuunneltiin korva ratijossa. Ei parannu pittää isolla ettei akku kulu. Se kun akku piti käöttää aena lattauksessa linija-aoton kyytissä Oulussa asti. Siinä meniki monta päevää ratijotonta aekaa. Saatto akku viipyvä reissussa päeviä. Päevällä ei ratijoita kuunneltu. Siihen oli ankara kielto.

Sähkyvä ei tietenkää ollu koko kylällä. Eikä kyllä palijo muutakaa . Viluva ja näläkää. Hataria asuntoja. Rahhaa ei varmaan näkyny kuukausitolokulla koko kylällä.. Telekusta ei ees osattu haaveillakaa. Opettaja joskus puhu että Ameriikassa on kuvaratijo. Tuskin tuota tajusi mitä meinaa.

Silti toemeentultiin. Ei edes tiijetty köyhyyvestä mittää. Joka aamu syötiin tuppipottuja ja rusijaa kastiketta ja komijoeta oltiin. Nyt on muka köyhä, vaekka on aotot ja kohtukämpät. Valtijo työntää rahhaa haarakepillä. Mutta,... Riittääkö tämä? Ehei! Enempi pitäisi saada, että muutaman lomaviikon voisi rellestää lämpimissä maissa. Aena pitäs rietas viisu olla soemassa. Voehan näetä aekoja!

Kyllä köyhyys on kokenu inflaatijon.  Seoraava aste kae on KURIJUUS! Kurjaa on jos ei saa alleen uutta mersaa joka vuos? -O-28.3.2014