NAPAHENKILÖITÄ
***
Nyt kun olemme perimmäisten arvojen äärellä viskaamme syötiksi kopan Oivallista purtavaa. Toisaalta teksti on Toivotonta, kun Toivo lähti Rauhan kaa rillutteleen joten on aika silmäillä Napahenkilöijjen (vain Aatami navaton) Huolia!
***
Huolissaan katsoo napahenkilö hämärtyvin silmin huomisen kirkkautta. Tippa silmässä hän rientää taivaanrantaan. Pensseli unohtu lähtohötäkässa. Kyllä kyrsii. Pitää roiskia! Epämääräsiä kuvioita syntyy hetkessä kun jokainen silmäätekevä ruiskii sellaista mitä omassa ruutassa sattuu olemaan. Yritämme ottaa selkoa milllaiselta taivaanrannalla näyttää.
***
Huomaamme kuinka suuret laivat etsii satamaa. Soutuvene keikkuu ristiaallokossa- Ristit kolisee veneenkylkiin tuomiopäivää. se ei kaukana ole, Viimeinen lautta keinuu Tuonenvirran mustissa vesissä ja lautturin viitan alta vilahtaa pukinsosorkka. Napahenkilöt paheksuu lautturin röyhkeyttä ja ruutaavat Pirulle koronasuihkun, mutta Piru ei oo moksiskaa. Röyhtäillen nieleksii viiruksen parempiin suihin.
***
Siipirikkoenkeli räpistelee syöksykierteessä ja syoksyy tummaanvirtaan. On jo Eläkeijässä, ei aiheuta hämminkiä. Siivet on mustuneet reissussa. Tuonenvirran vellova vesi kaiken peittää voi, eikä häntä enää ole. Rauha muistolleen.
***
Kesäiset haaveet seilaa vetten päällä. Pääskynen liitelee ohitse, eikä sano päivääkään. Etana katsoo sarvillaan, onko huommenna pouta ja västäräkkiä on vähäsen, eilistä ei ensinkään.
***
Suuret saappaat kahlaa syvissä vesissä, lipposet on kesäkelejä varten. Napahenkilon leviät varpaat täyttää suuret kengät pikkuvarvas pulassa. Suutarin lapsilla ei ole kenkiä eikä eukolla housuja.Helpottaa pissillä käyntiä.
***
Monia nousuja seuraa lasku, eikä se ole pieni. Mutta velka on maksettava vaikka olisi kalavelka. Leipäsusi syö monen eväät eikä tilaa ole majatalossa. Verot kansan verta juovat mutta paratiisissa koittaa helpot päivät. Kahvinkeittäjä sakkansa sanoo, eikä teestä virka halaistua sanaa. Suuretkaan sanat ei suuta halkaise jos pureksii huolella. Näin ollen sanomatta paras😁🤣

🤣