VARHAIN
- aika on parhain. Tuskin sika on vielä pierassu, saati kukko kiekassu. Viisarit näyttää 4.24, Nukkumatin homma menny semmoseksi, että se   kärrää asiakkaat miten sattuu ja kyllä - piru vie - sattuuki.
***
Eteen päin lumessa - kerrotaan VauhtiMummon sanoneen. Varmaan Mummolla pakki puuttuu, tai sitten on perruutusvaekeuksija. Kohtapa sitä onki Mummolla kahlaamista. Lunta tullee kuin turkinhijasta ja kohta ylittää Mummon vesirajan. Jonniillaesia apuvälineitä voisi ehkä Mummolle tarijota. Suksija , lumikenkää, lumikollaa ja mitä näetä onkaa, mutta Mummo on niitä tyttöjä jotka ei mee siitä yli missä aita on matalin. Ehei! Mummo haluaa haastettta elämään, umpihankija ja korkeita muureja. Mikään ei tehomummoja pijätä - ei ees polliisi. Mummolla on aina neuvo joka paikkaan ja pitkä on Mummolla pinna ja vieteri. Kuin Duraselinpupu Hän paahtaa aina eteenpäin.
***
Sääliksihän se Mummo toesinaan käy, mutta minkäs teet. Mummo on elävä ja eteenpäin elävän mieli. On tietenkin kovasti onnellista että Mummo saa jalansijaa nyky.-yhteiskunnassa. Missä sitä oltaisiinkaan jos puuttuisi tuota valtavaa voimareserviä - mummoenergiaa. Jaksaa jaksaa ja vieläkin jaksaa. Mikään ei estä tarttumaan toimeen ja viemään hommelia suotuisaan satamaan. Oli asia mikä tahansa niin VauhtiMummo ei periksi anna, eikä luovuta.                   
***
Mummoenerkia on tosiaan tehokasta. Sitä löytyy ilman omanvoiton pyyntöä. Käsittämättömällä tarmolla mummot talkoilee kaikissa kissanristiäisissä. Papat oottaa valmista. Mummoilla on Martan osa, eikä sitä oteta heiltä pois. Eivät kyllä taija antaakaa? Valtava on se työntulos mitä mummot saa aikaan. Hymysuin he kaatelee kahvia posket hehkuen eivätkä vaaji palkkaasa. Mummolle pitäisi nimetä nimikkopäivä kerran vuojessa. He olisi sen ansainneet!
***
Ylistetyt olkoon kaikki mummot ja umpihankea riittäköön, sisuhan heillä ei lopu - ei ees vähene!. No, kesä on tulossa ja VauhtiMummo lisää kierroksia kun hanki ei haittaa ja vesisajehan ei vauhtia hijasta eikä tennari tökkää. Mummo pärjää aina. <3 <3 <3
***
Kuten jo mainittiin on lunta tulvillaan.. Taisi luppailla töllö kymmenijä senttejä.Tokko sentään...16.9 on mittarissa. Tuskin aivan kohta menee vesipaisteeksi. Ei siinä silloin kinos kasva. Hanki kohta hävijää ja kukkaa pukkaa mullasta maan ja linnut livertää ja kannikalat uiskentelee katuviertä pitkin. Näissä merkeissä syvennymme sielun silmin katselemaan Mummonmenoa lumessa, vain jäljet jää. <3 <3