SIKSAKKIA.
***
Ilimoja pitelee. Tuulet hurjina vinkuu. Rauhaton ei saa paikkaansa, Luoja ilimasa asettaa ennenmin kuin paha akka tapasa. Tuurilla seilaa laivat merellä eikä mollilla ole sanan sijaa. Sana sijansa saakoon, jotta me kelvolliset olisimme! Kaiholla katselemme poislipuvia päiviä. Ne ei koskaan palaa.
***
Kelvottomat katselee sijoittumiskohtaa. Tuskalla synnytetty ei pääse helpolla. Historia toistaa, tuskin poistaa maailman tuskaa. Tulevat katsoo jalansijaa ja suuria saappaita. Pois lähtevillä jäljet hiilestä mustat.
***
Maa makaa pommiin ja katkera on kaiken loppu. Ilmassa riippuu Damokleen miekka. Suuret sanat suuta halkasee ja ahaneella on paskanen loppu. Toimivia tulivuoria syntyy kuiiin sieniä sateella. Ilmassa leijjjuu rikinkatku jjja huumorinkukka on nuupallaan.
***
Mutta ei mikään hoppu ole väittää tehtyä tekemättömäksi. Eikä kissanpojilla ole silmiä. Mutta katso ken kuuseen kurkottaa voi nähdä puun metsältä. Suuret kuuset tarinoi menneitä, mutta tulevista ei tiiä mittää. Aika näytttää saako lastenlapset omat tarinat.
***
Vielä honkia humisee. Tuulesta tempaistaan myllyn käyttövoima. Vihreä sähkö tuotaa tulosta - tekijöille, kuluttajat maksaa viulut joita piru soittaa. Vihreä vallankumous tyhmyyden riemuvoitto. Kyllähän me, mutta nuo muut. Surullinen sävel valtaa mielet eikä toivottomalla ole toivoa:
***
Tuleva päivä kaiken muuttaa voi. Halla hyytää hyvän mielen ja pakkanen panee alimmat aijanvitakset. Lunta tulee tupaan pyytämättä ja kinosten alla on mennyt kesä! Kuka voisi armahtaa kiusatun lihan. Henki lähti käpälämäkeen . Kissana kulkee Rauhaton sielu.
***
Sorkkien ropina antaa vastakaikua olemattomaan. Revontulet palaa sähiten ja tuo terveiset auringosta. Pilkku komijassa mittää haita, Ainoastaan kaunistaa! Revontulet antaa ketuille siisäistä valoa. Eikä se ole huono!