OSA.4.
    Seppo istahti tupaa kiertävälle pitkälle puupenkille ja vastaili:
  - Siinähän se. Tupasalla...
  - Miniähän se sinun pitäsi jo viimmenkin sille hommata. Ja liuta mukeloeta. Sullaki ikkää alakaa olemaan. Joko oot nelikymppinen?
- Noo, on se pari vuotta vielä auki.
- Karvakullimieshän se Seppo jo on vai lieneekö suannu kärkijä kastoo. Se pittee pistee rytinätä touhuihin jos menovvaa. Kukkaa muu ku ite ei niihi hommiin puutu...
- Tuo ukko se aena puhhuu riettaeta, että aivan hävetä saa. Seppoki niin tottumaton tuommosseen...
- No, tosi asiaa. Luonnollisia asijoeta, mitä rietasta siinä. Seon sinulla aena kaekenlaeset toppuuttelut. Saatura jos                                      nelikymppinen mies ei kestä pillusta puhummista, niin hame sille päälle kuulus...
- Seppo sentään nuori mies, eijoo tottunu kuulemaan sun tottuuksia.
- No ainaki on korkija aika oppia. Veitikka piakkoin alakaa sylttään. Miten semmosella penskoja tekkee?
- Hyh! Siinä sulle veitikkaa! Martta heilautti luutua Mattiin päin pöytää kyyhkiessään.
   Seppo oli kuunnellut vaivautuneena Turakaisen pariskunnan sananvaihtoa. Hän ei oikein tiennut sanoisiko mitään. Onneksi Matti-isäntä kääntyi häneen päin.
 -Tuosta meijjän Salamesta sinä...
  Silloin kolisteli Salme parahiksi navetalta tupaan, heitti huivin päästään uunin päältä törröttävän leipälapion päähän ja manaili:
 - Nyt se saamari iski tuas siihen Lolitaan... Varmasti utaretulehus! Tissi on niin helevetin turvoksissa ja kanttura potkii kun viimestä päevee kun sitä yritin vähän lypsee. Elläinliäkärj se on kait kututtava. Kuka lienöö viikonlopun päivystyksessä?
  - Se taetaapi oll se vakituinen liäkärj, Tiittanen, muisti Seppo lukeneensa paikallisesta lehdestä.
 - Ai Seppokin tulluna käymään. Sinuva ei ookkaan näkynä kun viimeks, huomasi vihdoin Salmekin vieraan penkin päästä.
 - Joo, piti  lähtijä kun en sijjaesta suanna!
 - Varmempihan se ite kumminki on...! Onko sillä muorilla kahavija. Ottaa niin ohtaan se Lolita... Saakeli... palijo naarata jos joutuu sen hävitteen. Miten se Niemessä se lehemälykky säelyny?
(jat.)