HÖPÖTTÄJÄ.
***
Pehemijää tummaa ELOKUUNYÖTÄ kanssakonttaajat. Kun ui käsipohjaa - ei vajoa! Syvälle sukeltaen pohjan tavottaa. Ylönousussa henki - kahen kauppa - ehtiikö vai ei! Ilimasta riippuu huominen! Paene pöntössä normaalin rajossa. Kuitenkin virtaa kintaissa riittää. Ainakin joessa.
***
Eurolla saa ja sukellusvenneellä pääsee - rajojen yli.tae ali. Tietysti salaa, mutta riski se on rohkijallaki. Vaara vaanii jos sukeltaa ilman venettä. Niskat murtuu törmätessä kiveen.Vaarat väistyy ja kukkulaat horjuu...
***
Monenlaista säätä on ennustettu. Tykkienjyrinää ja sirpalesajetta, Idästä vyöryy panssaririntama ja pahoja luotikuuroja odotettavissa siellä ja täällä. Öiseen aikaan salamoi ja ääniaallot vyöryy tsunamina yli maan. Pelastukoon ken voi!
***
Ympäristössä kuultavissa tiukujen kilinää. Pikkupirut tekee myyräntyötä. Myyrät on lomautettu. Pätkätöissä on tungosta eikä pahakaan saa palkkaansa. Liukuvat työajat johtaa mäkeä alas, eikä alas laskenut hevillä nouse. Raaka rokki tarttuu kurkkuun ja surulliset uutiset repäisee etusivut kahtia.Kaiken yllä riippuu mestauskirves, joka himoitsee verta!
***
Suuret setelit vaihtaa kohdetta. Keppi viuhuu ja porkkanat on muuttuneet kumimaiseksi. Aasit kiertää ympyrää eikä pää -määrää näy. Sumun läpi kajastaa paremmat päivät, eikä saa rauhaa missään. Rahavirrat tulvii yli äyräitensä. Ilmassa on kilpailuhenkeä, eikä hävinneet saa suuta makeaksi. Markkinavoimat kuorii kermat ja myy ne persoille maailman köyhille.
***
Menevät miehet on etukeulilla. Takarivin Taavi piiloilee selkien takana. Osattomana ottaa osaa, mutta ei saa. Markkinavoimat vie tuhkia pesästä ja jättää luun jakajan kouraan, joka on valmiiksi kaluttu. Eivätkä he tiijä mikä on suuri TOTUUS...
***
Tässä vaiheessa huomasin, että jalat oli rauhottuneet ja sainkin nukkua nelisen tuntia.