OSA.40.
  - Huumeita kuulema käöttävät ja hulluna kirkolla heiluvat. Nyttii viikonvaehteessa olivat  kalijabaarissa panneet paekat remonttiin ja asijakkaat ulos. Teällä kun eijoo polliisia niin eipä siitä mittää seoraa. Sitte pittee polliisi kuhtua kun ruummiita tullee. Niin ku Jyrkillehhii on meleko varmasti käönnä. Raato seon melekeempä varmasti.
 - Ei iliman ruumista voi murhaa olla.Mutta palataan asiaan. Onkos muita kuin nämä veljekset?
 - Onhan se linnakunti se Jämsän Jokke.Varsinainen Jumalan mielharmi. Se kun tulj linnasta niin sillon meni tämän kylän assiit pilalle.
 - Muistuuko omakohtasia tappauksia mieleen. Ne kuulopuhheet saa jäähä ommaan arvoosa.
 - Kerran satun kirkolla kalijabaariin kun se Jokke tuli sinne reohaan.Selevästi oli huumeissa kun se ei viinaa ottanu. Aevan silimättii oli ouvvot.
 - Tämäpä riittää . Jokohan se rouva joutaa hetkeksi. Olisikkohan sillä mittää verestä mielessä.
 - Suatampa minä vihijasta.Tiijä vaekka tullooki. Vuan seon meleko naenen. Elekee sitä suututtoo...
 - No, eiköhän me pärjätä. Se tuo Pökiö on sellaista vastamyrkkyä naislle, että siinä vaikenee kiivaampikin vaimoimmeinen.
  Kului kotva kun Salme tuli kamariin. Kursailematta hän ilmoitti, että homman pitää sujua äkkiä.
 - No, eipä tässä tuntikaosia mene. On kyselty kaekenmoesta miesväeltä. Vuan mehän tiijetään, että naesen silimä tallentaa ympäristöä palijo paremmin kuin miehellä, Kumarainen yritti mielistellä.
 - Kahella reijälläpä tuota katellaan niin kun ukottii.
 - Näempä kyllä. Tarkoetin että naenen kiinnittää huomion muutoksiin.
 - Mitteepä muutosta se komissarijo...?
 - Sellasiin yksityiskohtiin jotka on erilaella kuin tavallisesti.
 - Joo nyt minä käsitän. Rimpiläesen ohi ajaessa sitä aena kiinnitti huomijota mitä siellä tapahtui. Tavallisesti piha olj tyhyjä. Vuan kerran viimme syksynä olj kaksi isoa, mustaa, hienua autua siinä pihassa. Ne oli sellaisia katumaastureita. Kiiltelivät kuin kissan kopekset.
 - Näkykö immeisiä.
  - Ei ensiimäestä. Kun palasin kirkolta autot olivat häepyneet. Samanpäevän iltana siellä oliki sitten suuret pippalot. Aenakin aotoja ja moottoripyöriä meni ja tuli naapuriin koko illan. Seppo oli kysyny Jyrkiltä että mikkä juhulat siellä? Oli sanonu että kärpämarkkinat ja naoranu pirusti.
(jat.)