MUKAVATA
sunnuntaeta jokkaeselle joka tänne meikän kammariin eksyy. Ehkä tarijonta eijoo hienuva, eikä kattaoskaa oo rapija, mutta eipähän sitä mopolla mahottomija. Kuhan häntä köröttellee ja vatuloe tavan juttuja. Josta ei  asijaa löytyy laesinkaa. Vaen antaa tämäajnkulua eikä <herra Parkkisonni pääse kouristeleen.
**
Aenahan sitä pittää ottaa kantaa jokkaeseen asijaan vaekkei tiijäkkää sen enempää kun muukkaa, sen vaen minkä lehistä lukkee  tae töllöstä huomaa. Huumoriaki yritän vaen eihän siitä mittää tuu.
***
Tietystihän sitä pittää kaohistella ja: Voe taevastella- ja esittää omija teorijoetaan , joeta muka kukkaa muu eijoo hoksannu. Vaen sekae kuuluu immeisen rooliin olla utelijas ja sekkaantuva joka asijaan. Varsinki noella polliittisilla lokkaajilla on vaekijaa. Jos sattuu - iteleenki yllätyksenä - kirijottaan leikillään semmosta josta voe joku tosikko vetästä hernettä nessuun niin onki korijasti kusessa.
***
Meikällä eijoo sitä vaaraa, vaekka huutelis mitä. Tämän ikäsellähän kaekki pannaan höperyyven piikkiin . Ikä-kissaa ei oteta täyvestä ees tuolla paremmissa piireissä. No, tottahan seon. Kettää nimeltä maenittematta, niin melekosija sammakoeta ja nilivijäesiä loekkii noijen pappojen ja muorijan suista, vaekka oesi ollu nuorempana hyvinki nerokkaan maeneessa. Aevosoluthan kuoleotuu vanahemmuuten nerollaki. Kunnes äly katuvaa kokonaan. Vaen niin kae se pittää ollakkia? Huomanneeko nuo nerot ite, että ny on höperyys saanu vallan? Ei vissiin. Väykkä?
***
Ei oo alakanu kevä vielä Kempeleessä. Lähellä nollaa on lämpö ja räntää on luvattu. Vaen eipä sitä surra.Viejä se paestaa päevä - risukassaanki jos muuvallekki.Hyvää elämää!