Sitä joutuu ihmettelemään, miksi kaikki on niin kun on? Voeshan se olla toesinkin. Persujen ryntäös pani hommat sekasi. Kamala napina ja valitus alako ja sitä on kestäny! Lisäksi liijan kirijava hallitus tappeli keskenään. Päätökset jäi tekemättä, ainaki paskalehet niin toitottaa.

***

Vaen mitä me politikoemaan kun arkiset asiajat ne antaa aihetta lauluun. Välliin jopa itkuvirteen . No vaikeuvet hoituu tekemällä. Tulleen ei pie jäähä makkaamaan. Aenaki on hyvä varata sammutusvettä varalle!

***

TOIVOTAAN mieltä avaraa. Suvaisevuutta vaajitaan luonnostaan - pahassakin paikassa voi olla rennosti kun ei pinkota turhia. Rennosti vaen hymyä huuleen ja tulta päin!

***

Pikajuoksija pääsee nopiasti ohi pahan paikan. Tollo käy pyyvykseen ja tennari tökkii! Alkon kautta käyneen tie on vaikea kävellä. Suunta hukassa ja hukka on rauhoitettu eläin. Siis ilman suuntaa eteempäen. Sattuma korjaa satua
***

MAALARIT lakossa. Taivaanrantoja loistavin värein maalaa ruska.

Vahvoin värein, paksuin pensselein. Oi mikä tuska on papilla. Tekis mieli mutta ankarat säännöt estävät huvittelun , mutta kuvittelun kuitenkin sallii.

***

HIMOSTA punoittaa papin nenä. Silmät ristissä käsi käy ja vaikeaa on laukeamisen tuska. Kauas kaikkoaa pitkät pilvet ja sumuinen sää valuu papin poskille. Oi mikä elämys, sanoo pappi ja anoo synnin anteeksi. Katumuksenkyynel vierähtää papin karvaista poskea. Se on täytetty ja tasaisena on papin mielenmaisema.

***
SUKU sutena ravaa, tojettiin aikoina entisinä. Se kuvasti vahvaa itsetuntoa ja kovaa mieltä, jota ei hempijät tuulet heilauttele! Sukulainen herää henkiin ja nappaskenkiin painuu karvainen kavio. Ohoo, huutaa suku ja rippipuku saa hätäkasteen.

***

SATAA ja tuhatta kulkee auto tiellä pölyt saa niellä joka vaeltaa ilman suojakypärää. Kehdossa keinuu sinistynyt sivistys, kateus ja ahneus kaataa suurenkin talon vain heikon valon näen pimeydessä . Mistä se kajastaakaan? Jota kiinnosta voi pistää pystyyn tutkimuksen. Apurahat voi anoa rahamiehiltä'-O-