OSA.75.
 - No johan onnii markkinat. Kyllä mualla on mukavvoo. Tiällä sitä aena tapahtuu. Tuolla kaopungissa seon tappelu ylleesä pariskunnan välissii. Niissä ylleesä akka voettoo ja ukko viijään putkoon. Eijoo ikkää ollunna siellä lehemee tae hevosta tappelukaverina. Kumpiihan niistä oes pitännä putkoon viiä?
 - Jyrki tietennii. Ei se tajuton mies karkoo ies polliisin kynsistä, Matti nauroi.
 - Oljkii äkkiliikkeinen tämä Laakso. En yhtee arvanna varroo, että pyörähtee. Ei se taenna niin päessään ollakkaa, tekkeösi? Viirto ihmetteli.
 - Syntymähumalassa paremminnii. Pääkköhän seon Jaska ollunna aena. Akkaahi piti ku orijaa. Liekkö peräti lukkoen takana säelyttännä.
 - Niin eekae se viisaan immeisen hommoo ou, mitä se siellä navetassaan olj tehnä, Tikka yhtyi keskusteluun.
 - Mitteepä hiän oli siellä tehnä. Oliko jättännä äpylit ruokkimatta.
 - Eipään nuo ennee evästä kaevanna. Olj piästännä kaekista elävistä ilimat poes. Tae olj siellä yksi elävähhii. Kaohijan iso kollikissa. Suakel kun se panniikissa huökkäsi lasin läpi mäjellen, volahti vuan surkijasti.
 - Seo ollunna Iivari. Mie oun ihimetelly ku sei ou käönnä kylässä. Emäntä ku olj vielä Laaksolla niin Iivari kävi joka päevä meiltä herkkuja vornuamassa, Martta kertoi.
 - Ettäkö tappanna koko karijan? Ei tuo lie totta. Helekutin hyvä karija, Matti ihmetteli. - Seoli emäntä etevä karijaihiminen. Kuitennii vässyi liiallisen työmiärän kanssa.
 - Joo, ruatona olivat ja koera vielä oli sisällä tapettuna, että hulluus siihen isänteen olj iskennä, Tikka sanoi.
- Voe surkeuven miäree... Ja niin iso karija. Aevan tässä tippa tulloo silimeen, Martta päivitteli. - Ja kun sen koerannii. Sehän olj viisas ku immeinen, puhetta vaelle. Ja tottelj kyllä isentee. Tiellähhii kävi Jaskan kansa pihassa, niin kyllä outti nöyrästi koko ajan, vaekkei ollunna riimussakkaa.
 - Ruatona se makas pirtin lattijalla. Millon se lie sennii ampunna. Ver olj aenaki jo mustaksi kuivanna, Tikka selitti ja otti vielä pullapalasen.
 - Elä ny helekutissa talloo tyhyjäksi syö, Viirto varotteli.
(jat.)