PURESKELUA.
***
Huomenta! Navetasta kuuluu ammuntaa, mutta pyssyt ei sojota mihinkään. Ladatut lehmät osallistuu ammuntaan ja suutarit viedään saunan taa. Sauna poltetaan poroksi ja joihkataan kuin poromiehet konsanaan. Kaiken saan, kun tahdon sen...
***
Ei talvilevolle voi keväällä mennä. Pahkat kasvaa korviin ja muihin reikäpaikkoihin ja siinä sitä sitten ollaan kuin pahkasika jouluaamuna Saharassa.... Eikä nouse nopean mieli. Laskeudu taju tasainen. Likapyykki liehuu kevättuulessa. Lakanat veeriruskeat, eikä naapurikaan tiejä mitä sanoisi. Menneet päivät kertoo mikä salattu on.
***
Tuon pyykkipuolen minä asennan aotomaattitoeminnolla. Ei aena tarvii erikseen likapyykkii valakasta. Montae muuta muutosta tejin. Kiinnitin jatkuuvuuteen erikoesta huommijota-
astuu jo kivasti, mutta tulokset selevijjää sitte 9kk päästä. Sitte kun sullaa järki jäästä Ja Jouhtenet lentee iliman paetaa. Taetaa tullakki kuuma kesä ja pitkä.
***
Suutarilla lestit hukassa ja pikipoeka kattoo kummissaan lestinheittova. Toesinaan sattuu, toisiaan eeei. niinhän se aena!