HULINAA!
***
Uusi lumi peittää keväiset haaveet. Västäräkki yskii vähäsen vaan ei irtoo. Surkea sää panikoi ilmastonmuutosta ja piiperöt saa vettä myllyynsä. Autiot aivot piikkilangassa repsottaa. Ei kelpaa - parasta ennen - on ohi ... Lyhyttavaraa kaupataan pitkäjäykkisille.. seuraamukset tiedostettu ja jokohan ruoka on valmista. Ja ei ku syömään!
***
Ruoska viuhuu rahattoman selkään. Henkisellä puolella henki pihisee. Hämärtyy kirkkaat silmät, eikä keisarilla näy vaatteita. Aatteita sentään on joka lähtöön. Hevosmiehet kaivaa hautaa. Polle kuoli nälkään ja luut jäi kuskin kouraan - Tuskin houraan - panen vain eholle . Kelpaako? Oliki hyvä hevoonen.
***
Mora käessä juoksee mummo ja ihmeiden aikana antaa papalle kyytiä, voi tuota Lyytiä. nappasi faarin ja katosi Lontoon sumuun... oikeaan osokkeeseensa. Vaarille vaikea valinta - Ollakko vai eikö olla?
***
Mutta katso vaari kompastuu Lontoon sumuun ja mummo on selvinnyt menopaussista ja voihan Venäjä sitä jalan nousua. Vaarilla päivät luetut..Eikä menneissä muistoissa näy vihreää lankaa. Yhä hankaa hankalaa hametta. Onko kiltti .. Meneppä ja kysy.. Verta pakkiin, huutaa mummo ja lisää vauhtia.
***
Tasonlasku ja meteliä? Vipinää peiton alle ja sammuttakaa tulet ettei märkä pala.. Piru sen tietää, mutta sietää olla kiitollinen vähästäänki. Lisää huutaa maailmanlapset ja oottavat lottopottija. Kuusikin riittää jos on kuusi kynttilöitä käynyt kukkimaan...Kesä tulee kumminki.
***
Peräkylän lepakot lentää ja sumussa ulvoo yksinäinen susi. Karhu on talviunilla ja mettämiehet vaanii pyssy tanassa ja peleko persiissä, että jos ei osu kun hosuu...Sattuu kuitenkin - karhu ei näe huomista päivää. Kaunis on kuolla, kun on keväinen päivä, vaikka pohjosesta puhaltaa.Ja lunta tulee tupaan.